6 добри причини да правите повече клекове

За хубаво дупе и....

01.09.2016

За тези то нас, които като мен всеки ден си казват, че от утре сутрин ще започнат да правят по няколко упражнения вкъщи, добре оформените задни части са мираж. И всеки път, когато зърнем мадама със страхотно дупе, съвсем открито завиждаме. Но, момичета, да го признаем – тя е работила за тази задница, а ние не!

А за да се мотиварате по-добре, ще ви представя и 6 добри причини да правите повече клекове.

1.. Клековете подпомагат стягането на всички мускули

Клековете тонизират дупето и предимно стягат мускулите на краката, но също така стимулират и всички останали мускули. Упражнението е толкова силно, че създава анаболна среда и освобождава хормони, които са жизнено важни за растежа на мускулната тъкан.

2.. Клековете горят мазнини и са добър помощник в отслабването

Освен, че тонизират мускулите, клековете горят и калории. Това е така, защото натрупването на повече мускулна маса ви освобождава от излишни мазнини. А и за всеки качен килограм мускулна маса, горите допълнително около 100 калории на ден.

3.. Клековете са полезни дори за храносмилането

Мускулното действие подобрява потока на течности в тялото и подпомага отстраняването на отпадъци и стимулира доставката на храна до всички части на тялото.

6 добри причини да правите повече клекове

Снимка: healthygyan.com

4.. Можете да правите клекове навсякъде, по всяко време и не се нуждаете от екипировка и уреди

Клековете не изискват от вас да отидете на фитнес или да плащате за скъпо оборудване, така че това е добра алтернатива за заети хора и хора, които поради различни причини не могат да посещават специализирани зали.

5.. Клековете могат да подобрят стойката

Мускулите, които засилвате по време на изпълнение на клек, ще ви помогнат да седите по-правилно, да се изправите и да ходите по-високо и по-уверено. Също така клековете укрепват мускулите на гърба и ще помогнат да се избегне болки в тази част на тялото.

6.. Клековете могат да намалят травмите

Повечето спортни травми се дължат на слаби мускули. Когато клякате стабилизирате сухожилията и съединителната тъкан. Клековете също така подобряват гъвкавостта, което допълнително намалява шанса от наранявания и травми.

Е, трябват ли ви още причини за да започнете редовно да клякате?

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.