8 добродетели на верния приятел

Какво означава да бъдеш истински приятел

30.07.2015

Кои щяхме да сме ние, без нашите най-добри приятели? От най-ранна възраст споделяме най-добрите и най-лошите си моменти с тях. Споделяме им болка, радост, тъга, любовна мъка и какво ли още не, защото те са хората, които застават до нас в трудните моменти. Понякога дори е много по-лесно да споделиш нещо на приятел, отколкото на семейството си. Те са хората, които ни крепят и ни дават сили, да продължим да се борим и да стигнем до мястото, на което сме се запътили. Те са хората, на чиито рамена плачем след горчивата любов или раздялата с близък човек. Те са хората, които прегръщаме, когато сме щастливи. Те са хората в живота ни, освен семейството, които ни предават смисъл да сме по-добри и по-човечни. Те са хората, за които си заслужава да умрем.

Но какво наистина означава да си най-добър приятел? Какви добродетели трябва да имаш, за да може да бъдеш наречен така? Отделете време и разгледайте тази статията за човешките добродетели, които всеки един от нас трябва да има, за да може да се нарече верен приятел.

Представяме ви 8 добродетели на верния приятел

1. Телепатия – вашият най-добър приятел има способността да чете мислите ви още преди да сте казали каквото и да е било. Само с един поглед и той/тя вече знае какво ви се върти в главата.

2. Честност – без значение какво искате да чуете, вашият най-добър приятел винаги ви съветва това, което е най-добре за вас. Понякога това ви изглежда малко грубо и не сте много съгласни, но едно е сигурно: вашият приятел ви мисли доброто и не се притеснява да ви го каже в очите, дори това да ви заболи.

3. Хумор – вашият най-добър приятел знае как да ви разсмее като ви припомни някоя гадна случка или грешка, която сте допуснали по такъв начин, че да не изпитате съжаление, а точно обратното – да ви заболи корема от смях.

8 добродетели на верния приятел

Верните приятели умеят да ни забавляват

4. Съпричастност – вашият най-добър приятел ви разбира най-добре и знае през какво точно преминавате. Той е съпричастен с вас и вашата болка и винаги е насреща, когато имате нужда да поговорите или да помълчите с някой.

5. Великодушие – най-добрите приятели никога не делят това, което имат. Те ползват свободно вещите си, без да търсят сметка един на друг. Истинското приятелство няма граници и материалните блага не могат да му окажат влияние.

6. Доверие – тайни, страхове и дълбоки мисли са само част от нещата, които можете свободно да споделяте с най-добрия си приятел. Защото сте сигурни, че това, което ще му кажете ще остане само между вас. Вашият най-добър приятел никога не би използвал личните ви тайни срещу вас или да ви направи за смях пред други хора.

Вижте още: Благодарете на приятелите си

7. Насърчаване – вашият най-добър приятел знае кога е най-точния момент да ви насърчи. Той знае положителните ви качества и ще ви накара да блеснете в момент, в който сте изгубили всякаква мотивация и смисъл за нещата.

8. Опора – в лицето на вашия най-добър приятел вие имате стабилен гръб. Без значение от ситуацията, вие знаете, че когато имате нужда от него той е там!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването