Как да имаме добър имидж във Facebook

Не забравяйте, че активността на вашите фенове зависи изцяло и само от Вас

25.06.2013

Доказано е от редица маркетинг специалисти, че вашият бранд е това, което показвате на хората, и това което те говорят и мислят за вас. В днешно време стана много популярно и почти немислимо ако нямате профил в някоя от социалните мрежи, където да се свързвате с вашите клиенти и да комуникирате с тях. Както знаете има редица социални мрежи, в най-различни насоки, но ние ще се спрем за момента на най-голямата такава, а именно Facebook. Списание VIP ще ви даде няколко съвета за добро визуално представяне, както и добра комуникация с вашите клиенти, фенове или последователи.

Вижте как да имаме добър имидж във Facebook и се вслушайте в съветите на Списание VIP

Как да комуникираме с феновете си?

Преди да ви дадем няколко съвета, е много важно да осъзнаете, че отсреща също седят хора, които мислят по-подобен начин, като вашия. Преди да правите каквото и да е, първо си задайте въпроса: „Дали ще ми хареса?“ и след това го приложете на своите клиенти.

1. Кажете на клиентите си какво искате от тях – след като са харесали вашата страница, значи сте ги зантригували с нещо. Не се притеснявайте да ги помолите да споделят или коментират даден пост във вашата фен страница. Ако ги помолите достатъчно любезно, те ще направят това, което искате.

Вижте още: Гай Кавазаки – 7 съвета за отлично присъствие в социалните мрежи

2. Използвайте качествени изображения – освен качествените постове, друг много важен елемент от добрия ви имидж във Facebook са снимките. Ако успеете да ги използвате пълноценно, те ще бъдат изключително ефективни за вашия бранд. При правилно публикуване на дадена снимка, тя може да бъде коментирана и споделена от стотици ваши фенове, което ще ви донесе само позитиви. Също така е много важно, когато публикувате снимката да слагате качествено и интригуващо заглавие. Ако не се сещате за такова, по-добре попитайте феновете си да ви предложат, отколкото да го публикувате без такова.

Как да имаме добър имидж във Facebook?

Забавлявайте феновете си във Facebook

3. Забавлявайте ги – никой не иска да чете само сериозни неща, винаги трябва да има място и за малко хумор. Качественият хумор е едно от най-споделяните неща в социалните мрежи. Качете забавна снимка с хубаво заглавие и без съмнение тя ще бъде споделена от вашите фенове. Разбира се, много е важно да се стремите да не качвате остарели и изтъркани неща, на които никой вече не се радва.

4. Комуникирайте с феновете си – бъдете активни и в отговорите си. Когато публикувате даден пост или снимка и тя бъде коментирана от вашите фенове, коментирайте и отговаряйте на постовете им. Така ще се приближите максимално много до тях и ще получите повече коментари, харесвания и споделяния, а именно това търсите, нали? Не забравяйте, че думичката „Благодаря“ прави чудеса.

5. Подканвайте феновете ви да участват активно – много е важно да задавате въпроси на вашите фенове и да искате тяхното мнение. То е безценно за вас, и ще ви донесе само позитиви. Накарайте ги да ви разкажат някоя интересна история или да ви предложат какво да поствате, за да сте им по-интересен. Също така, след като го направят не забравяйте да комуникирате с тях и за така важната думичката „Благодаря“.

6. Промо кодове – промо кодовете са доста бърз и лесен начин да достигнете до вашите клиенти. Споделете нещо и кажете, че първите 10, споделили поста ще получат промо код. Сами разбирате, че ще получите много повече от 10 споделени поста. Ако в последствие кажете, че още 10 ще получат промо код, заради активността и ще повдигнете рейтинга си още повече сред вашите фенове.

7. Корицата – и не на последно място, корицата на вашата фен страница. Изображенията, както вече споменахме са много важна част от имиджа ви в социалните мрежи. Корицата е много важно да е привлекателна, професионално направена и приветстваща. Тя е първото нещо, което хората виждат, когато влязат в страницата ви, затова трябва да е атрактивна и да предизвиква интерес.

Не забравяйте, че активността на вашите фенове зависи изцяло и само от вас. Бъдете активни, публикувайте готини неща, винаги се допитвайте до мнението на вашите фенове и имиджа ви винаги ще е позитивен. А когато имиджа ви е позитивен, че имате все повече и повече фенове или клиенти в зависимост от целта на вашата фен страница.

Същевременно не пропускайте да оставите своите коментари, препоръки и впечатления по темата. Благодарим Ви, за което!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването