Домашни лекове за болно гърло

Изпробвайте

06.09.2017

Никой не обича да бъде болен, но няма как, понякога е неизбежно. Независимо дали възпаленото гърло е причинено от алергии или вирус, когато почувствате тази болка, всичко, което искате, е бързо облекчение.

Болезненото гърло може да бъде първият признак на настинка или индикация за нещо по-сериозно като стрептокок в гърлото. Докато някои случаи изискват посещение на лекар, има и начални средства за защита, които могат да се изпробват. Ето и кои са нашите предложения за 6 естествени решения за бързо отстраняване на болки в гърлото:

Домашни лекове за болно гърло – опитайте, преди да прибегнете към лекарствата

#1 Гаргара със солена вода

За да си я приготвите са ви необходими морска сол и вода.

Разтворете половин чаена лъжичка сол в чаша вода (топла). Правете си гаргара от 3 до 4 пъти на ден.

#2 Чай с чесън

Чесънът е естествен антибиотик. Съдържа антиоксиданти, за които се смята, че засилват имунитета и предотвратяват инфекциите.

За да си направите чая са ви необходими няколко скилидки чесън, пакетче чай и вода. Нарежете чесъна на ситно; стоплете водата и сложете парченцата в нея. След няколко минути махнете чесъна и добавете към водата пакетче от любимия си чай. По желание може да добавите и мед. Пийте докато е топло!

#3 Канела

Канелата е друга естествено здравословна храна, тъй като е с високо съдържание на антиоксиданти. Нейният сладък аромат също помага за отваряне на синусите. Когато имате болки в гърлото, това е допълнителен бонус, тъй като намалява производството на слуз и ще ви помогне да дишате малко по-лесно.

Домашни лекове за болно гърло

Пилешка супа за… болното гърло

#4 Пилешка супа

Натрият в бульона има противовъзпалителни свойства. Когато не се чувствате добре, последното нещо, което искате да направите, е да приготвите нещо трудно. Супата е сравнително лесна за приготвяне и също така гарантира, че получавате много от необходимите хранителни вещества.

#5 Джинджифилова вода

Джинджифилът е отхрачващо средство, което помага за разхлабването и изхвърлянето на слузта от дихателната система. Той действа като противовъзпалително средство и се бори с лошите бактерии. Повишава циркулацията, увеличава кислородния поток и изхвърля токсините.

Направете си джинджифиловата вода по следния начин:

Вземете няколко малки корена пресен джинджифил, малко мед, дъска за рязане и 3 чаши вода. Обелете джиндфила и го нарежете на малки парченца. Сложете водата да заври и добавете нарязаният джинджифил. Варете за около 5 минути. Добавете меда, като свалите течността от котлона. Пийте докато е топло!

#6 Лъжица мед

Антимикробните свойства на меда, могат да ви помогнат да се излекувате по-бързо. Нищо не пречи да пробвате.
Просто се насладете на лъжица натурален мед. Толкова е просто! И не губите нищо, дори и да не излекува напълно болното ви гърло.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.