Домашните любимци подобряват здравето

Ето и кои са причините за това твърдение

12.04.2016

Ако сте собственик на домашен любимец, най-вероятно вече знаете за радостите, които идват с притежаването му, независимо дали е котка или куче, или нещо по-екзотично, като птици или риби. Но знаехте ли, че има доказани ползи за здравето, които са свързани с косматите и/или пернатите ни приятели? Ето как съжителството с домашно животични може да подобри здравето:

Домашните любимци подобряват здравето – ето кои са причините за това твърдение

Ще придобиете и поддържате по-добра физическа форма

Според Центровете за контрол на заболяванията, 30 минути упражнения на ден са нужни за да се поддържа форма и да предотвратят хронични заболявания. Едно от най-добрите предимства на притежаването на домашен любимец,особено куче, е че е може да ви помогне да поддържате форма. Едно проучване установява, че собствениците на кучета са по-малко склонни към натрупване на наднормено тегло или затлъстяване.

Домашните любимци подобряват здравето

Всеки се нуждае от малко нежност

Ще направите услуга на сърцето си

Според Националния институт по здравеопазване (на база няколко проведени клинични проучвания), собствениците на домашни любимци имат по-ниски нива на кръвно налягане и по-ниски нива на холестерола, и двете от които са основните рискови фактори за сърдечни пристъпи.

Ще намалите риска от депресия

Във време на изключителн технологичен прогрес, хората са заобиколени от все повече машини и по-малко живи същества. Това обяснява и повишаването на депресивните състояния в световен мащаб.

Има редица изследвания, които са открили връзка между притежването на домашен любимец и намалените нива на депресия. Първо, домашните любимци могат да запълнят живота с чувство на любов и цел. Те могат да увеличат социализацията и да ви помогнат да намерите нови приятели. И освен това могат да намалят чувството на самота или изолация.

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.