Двете велики думи

Според Робин Шарма

22.10.2015

Езикът е едно от най-мощните средства, които светът притежава. Думите, които изричаме управляват делата, които извършваме.

Например, ако попаднете в проблемна/конфликтна ситуация – по това как ще отговорите, ще поставите и позицията си. Ако думите ви са на жертва, то ще е ясно коя страна заемате в спора.

Ако изкажете на глас извинение/оправдание – ще се чувствате спокойни да пренебрегнете задачата си. Пример: днес трябва да отидете на тренировка, през деня се виждате с приятел и му казвате “аз може и да не отида днес да тренирам”. И така и става, изрекли сте извинението, което предопределя последващите действия.

Думите имат силата да разрушат хорската увереността, да провокират величие или пък да увеличат на максимум производителността.

Според Робин Шарма две от най-великите думи/изрази са: “просто започни” (just start) и “нищо не се случва, докато не се движиш” (nothing happens until you move).

Двете велики думи според Робин Шарма

Аз бих ги обобщила в две по-кратки думички, които достатъчно добре изразяват смисъла: “започни” и “продължавай”.

Вижте ощеЩастливият живот не е изграден върху извинения

След като приемете тези думи за своя пътеводна светлина, животът започва да тече в друга посока. Вятърът вече не е насрещен, а попътен  и духа платната ви в правилната посока.

  • започнете проекта, който отдавна обмисляте
  • започнете разговора, който ще доведе до поправяне на отношенията ви с важни хора
  • започнете с леко бягане и то ще се превърне в маратон
  • започнете връзката, която ще доведе до любов
  • започнете да четете книгата, която ще ви насочи в друга посока
  • започнете мечтата, която ще промени света

Просто започнете и продължете!

Източник: robinsharma.com

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.