Движете се безстрашно в непознатото

Като супергероите

09.10.2017

Wonder Woman е филм, както за пътуването към самооткриването, така и за изучаването на света. Диана Принс напуска Themyscira като наивен, но висококвалифициран войн. От момента, в който оставя дома си, всичко, което прави е новост за нея. Във всяка ситуация тя използва непознатото, за да придобие нови знания. И това е ключът: да бъдеш отворен към нови идеи. Това прави Диана Принс перфектният супергерой, защото може да се адаптира към непрекъснато променящата се обстановка, без да губи силата си.

Движете се безстрашно в непознатото, като Wonder Woman

Докато проучва успеха на някои влиятелни жени, д-р Пати Флетчър се натъква на една поговорка: “Когато една жена не знае нещо, се записва на курс. Когато мъж не знае нещо, поема задачата”. Тези невероятни жени ръководители, всяка от които е Wonder woman, са постигнали своето място с много труд и упоритост. Те заслужават уважение към огромния труд, който полагат. Тези супер жени, проучвани от Флетчър, са добре запознати със скачането в неизвестното. От тях можем да научим много за живота и бизнеса. В днешната статия, ще ви запознаем с трите начина, по които можете да процъфтявате, докато се движите в непознати територии:

#1 Заменете страха с любопитство

Описана от “Форбс”, като “една от жените, които променят света – с грижа за следващото поколение жени лидери”, Жан Съливан, основател на “Sullivan Adventures”, не се страхува да разбие стереотипите с гласа, капитала и страстта си. От традиционната личност на успешен изпълнителен директор, до известен рисков капиталист, базиран в Ню Йорк, Съливан се е потопилa в една много трудна среда.  “Аз съм безстрашна. Не обръщам внимание на стигмата, причинена на тази индустрия преди повече от 80 години”, казва Съливан.

Това безстрашие се подхранва от знанието. “Любопитството ми към ученето ми позволява да прегърна непознатото”, казва Съливан. Тя използва комбинация от добри старомодни изследвания и заобикаля себе си с експерти. Всеки страх, който тя може да има за непознатото, е заменен от вълнението от срещата с нови хора и нови преживявания.

#2 Използвайте силните си страни

Пътят към успеха през неизвестното е изпълнен с дупки и грешни завои. Силните жени прегръщат тези предизвикателства, като приемат отчетност и отделят време за самоотразяване. “Напредъкът в неизвестното изисква да отделям време, за да разбера как нещата се оказаха по различен начин и как можех да ги повлияя”, казва Николе Маккабе, вицепрезидент на стратегическите програми в SAP.

“Имам силно разбиране за това, в което съм добра и за това, в което не съм. Избирам непознатото въз основа на това дали смятам, че мога да използвам силните си сили”, казва още Маккабе.

#3 Намирайте комфорт в дискомфорта

Комфортът бързо става скучен. Така, че не се страхувайте от чувството на дискомфорт. Винаги, когато почувствате, че дискомфортът е заменен от страх, мислете за това, което можете да контролирате и за това, което не можете. Имате силата да контролирате къде да прекарвате времето си и как да действате. Не можете да контролирате околната среда. Трябва да предприемате стъпките, които можете, като се научавате с всяко решение и действие да навигирате в новия и непознат свят.

Запомнете, че нищо не трае вечно. Всяка минута, която преминава, е възможност да се придвижите напред. А движението в неизвестното и усещането за дискомфорт са индикатори, че сте на прав път!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.