Дълга връзка – разнообразието „Мисия възможна”

04.01.2015

При задаването на всеки празник форумите се пълнят с въпроси от типа: “Какъв подарък да избера на любимия?”, “Къде да отидем?”, “Какво да правим?”. Настава масова паника. Заедно сме от толкова дълго време. Уж се познаваме, а идеите са изчерпани. Подаръците варират в диапазона от козметика до инструменти. Сами по себе си тези идеи не струват. Мъжете, в повечето случай, са по-стриктни в запасяването си с козметика, а за инструментите – там не си позволявайте изненади и своеволия. Задължително питайте от какво има нужда и от къде да го купите. Това, както се подразбира, убива елемента на изненадата. Честно да си го признаем мъжете не разглеждат подаръците така символично както ние го правим. Те са практици. Искат вещта да им е полезна. Така че, ако искате нещо нестандартно по-добре не залагайте на стереотипните идеи “как да го зарадваме” и не изхождайте от себе си и от собствените си желания. Да подариш на мъж рамка за снимка, албум или плюшено мече просто, защото ти го намираш за очарователен подарък, не е добра идея. Ако държиш подаръка да е нещо материално (ако връзката ви е в по-начален етап) най-добре се допитай до някой от приятелите му. Мъжкото приятелство е друго нещо, което ние не разбираме (в смисъл как е възможно приятеляt да знае по-добре от майка му от какво има нужда), но е факт. За онези от вас, които са навлезлиw  по-дълбоките води, връзката ви е вече две, три-годишна, препоръчително е измислянето на нещо по-оригинално. Защо ние да го правим? Ами защото мъжете рядко се сещат да покажат романтичните си страни и ако искате романтика трябва сами да си я създадете. И така, познаваме се вече много добре с мъжа до нас, живеем заедно и въпреки това все още съществуват интересни идеи за отпразнуване на конкретния празник. Тук съм се постарала да дам един добър вариант за чудещите се двойки.

Дълга връзка – разнообразието „Мисия възможна”

Заминете някъде – дори само за една нощувка. Изберете недалечна дестинация. Балканът е идеален за романтични уикенди (е, ако зимната обстановка не е трагична както в момента). Доверете се на по-малко градче, защо не и селце. Оставете скъпите хотели. Не е необходимо да похарчите една заплата за почивката. Проявете рационалност. Нека бъде някоя уютна къща за гости. Често съм правила този избор и съм много доволна. Посрещането е много по-топло. Атмосферата е по-уединена и предразполагаща. Специално стаята спокойно можете да я оставите като изненада, тъй като дестинацията няма как.

Вижте още: 7 признака, че вашата връзка си струва

На въпроса “какво да правите” – опрете се на двете основополагащи мъжки желания – храна и секс. Чудесна отправна точка. Когато пристигнете разходете се, снимайте се, обиколете някой друг музей. Нека програмата е уточнена (не за друго, а за да няма никакви поводи за спречквания). Вечерта хапнете навън. Спестете си суетенето в кухнята. Все пак това е и ваш празник. Никой не печели от това да сте уморена от готвене и чистене в края на вечерта. Говорете си за първата среща, първия път, когато сте спали заедно- подобни спомени разнежват. На последната моя годишнина си спомних, че приятеля ми преди време ми беше споменавал, че не е ходил на бала си, не е имал дама и т.н. И на мен ми хрумна да си взема балната рокля и когато се качихме в стаята я облякох. Бях подбрала любимата му музика (неговата) и му казах, че искам да повторя бала си с него. Добре се получи. Старанието се оценява.

Дълга връзка - разнообразието „Мисия възможна”

Снимка: pinterest

Тъй като и аз съм за практичните подаръци бях решила, че този път ще направя нещо по-различно. В една кутия надписах 50 папирусчета (25 розови и 25 сини) с различни желания и за двамата. Например: “Тази нощ трябва да изпълниш някоя моя фантазия” или “Изведи ме на вечеря” и т.н. Всяка седмица и двамата си теглим по един папирус и изпълняваме написаното. Трябва да признаем, че в дългите връзки често се забравя романтиката и битовизма има навика да взема превес в отношенията. С тази игра атмосферата се разчупва. Подаръкът има дългосрочен характер.

Най-важното е да се чувствате комфортно. Смяната на обстановката помага в сближаването. Разбира се, всеки си има собствено разбиране за добре прекарано време. Ако не можете да заминете, наемете си стая в същия град. Целта е да не сте си вкъщи, както всеки ден и да се отдадете на нещо по-различно.

 

 

Етикети:

За автора

Стефани Евгениева

Здравейте! Казвам се Стефани и тази година завършвам Индустриален бизнес в УНСС. Въпреки образованието си изпитвам една огромна и необяснима любов към думите и всеки възможен начин за тяхното изразяване. Вярвам, че изкуството и особено писателското изкуство, е по- особено състояние на ума и душата и когато срещаш съмишленици, искащи да разпространяват това изкуство с толкова старание, усърдие и любов, трябва да ги подкрепиш. Обичам да пиша за много и различни неща. Едно от тях е модата, но не от суетност, а от вяра, че винаги вътрешната и външната красота трябва да вървят рамо до рамо, за да носят хармония. Достоевски го казал най- добре: “Красотата ще спаси света”!