Една история за живота или дебютния албум на Releto

11.02.2014

Една история за живота или дебютния албум на ReletoЗдравейте, приятели, днес с нас е един много перспективен и вече доказал се млад роден хип-хоп изпълнител. Той е една от основните фигури в българския мейнстрийм и вероятно сте срещали името му по много партита и в много хитови проекти. Родом е от Русия, но развива любовта си към музиката тук, в България. Той е Михайл Мирчев, по-известен като рап изпълнителят Релето.

Здравей, Мишо, ако ни позволиш да те наричаме така. Радваме се, че отдели от времето си, за да отговориш на нашите въпроси. Сигурен съм, че имаш какво да кажеш и за нашите читатели би било интересно да разберат нещо повече за теб.

1. Интересен факт за живота ти е,че ти си роден в столицата на Чечня -Грозни, Русия. Прекарал си първите си няколко години там. Какво си спомняш, какво впечатление остави в теб необятната Русия. Научи ли те на нещо, макар и на тази крехка възраст?

Това са ми най-хубавите спомени, все пак моето детство е тръгнало от там. Научи ме да ценя и да се радвам на живота.

2. Завършил си гимназия с профил счетоводство. Малко интересен въпрос, но помага ли ти познанието по счетоводство в рап кариерата? Как така се насочи от икономика към музиката? Какви са твоите активи и пасиви в рапа, ако можем да се изкажем на счетоводен език?

Естествено, че помага. В музиката също има сметки относно пари, проекти и много неща свързани с нея. Е, тя ми е хоби и любов, един ден нещата станаха по-сериозни. Активи винаги има – най-скъпи са спомените от незабравимите моменти. Пасиви има също – разбираш кой е истински приятел и човек до теб, както и че понякога губиш пари.

Една история за живота или дебютния албум на Releto

3. Две хиляди и трета година е паметна за теб. Издаваш първия си проект „Ръцете си вдигнете”, като записваш песента в студиото на Кинг Сайз. По-късно работиш с Рап нация от Бургас и Дребен Джи от Варна. Какво беше отношението им спрямо теб?Какво усети когато за първи път застана пред микрофона и как се променяше през годините спрямо рап музиката?

Отношението е било на ниво като приятели, не само работа. Усещането да застанеш пред микрофона е неописуемо! През годините се развих към по-добро и се научих на много неща от грешките, които съм правил.

4. Организатор си на редица обединителни концерти под името „ Куцата оферта”. В тях взимат участие редица именити родни рап изпълнители. Как се роди идеята за този проект? Трудно ли беше да го организираш? Срещна ли съдействие и подкрепа? Защо точно „Куцата оферта”?

Реших да направя нещо и в нашия град и така стартира проекта. Започнах сам и видях, че има хора, които ме подкрепят и като на шега нещата се случиха. „Куцата оферта“ защото като цяло от нищо направих нещо с малко финанси. Благодарение на подкрепата на изпълнителите, се случи това.

Една история за живота или дебютния албум на Releto

5. Имаш опит и като организатор на множество хип-хоп партита. С няколко думи си не само рап изпълнител, но и рап ивентс организатор. Какво се изисква, според теб, за едно качествено хип-хоп парти? Бюджета, с който разполагаш за събитието, основен фактор ли е или може да се направи успешно събитие и без много финанси?

Като цяло за едно качествено парти най-важна е организацията. Всичко трябва да е точно изпипано и преценено до последения детайл. Също така трябва да имаш винаги резервни варианти за отреагиране. Финансите са важна част за организирането на такова събитие, но не винаги те са фактор номер едно.

6. Работил си и като мениджър на звезди от родната хип-хоп сцена като Big Sha (Front Line Hustle) и Dee a.k.a D-Flow (Rapton Records), с които правиш редица успешни участия из цялата страна. По-късно записваш и трака „Така го правим” заедно с Трой от Troi Music. Песента е клипирана в Пловдив, благодарение на Радостин Събев, Шошо – Sho Videos. Определяш ли този период от кариерата си за преломен и може би началото на пътя ти към големия успех? Какво е да работиш с други изпълнители, не само по музикални проекти, но и по чисто организаторски?

Като цяло този период в моята кариера беше доста силен, защото се случиха много положителни неща, които помогнаха за развитието ми. Работата си е работа, но за мен преди всичко това е голямо постижение, тъй като не е лесно да работиш с много хора, но пък крайният резултат е много важен. Благодаря на всички тях, че разчитаха на мен и ми позволиха да съм част от техния успех.

7. Член си на Българската Хип-хоп Асоциация (БХХА). Сподели пред нас, ако разбира се не е проблем, как стана това? Достъпно ли е членството там, и с какво би подпомогнало младите таланти, които искат да се занимават с хип-хоп музика в България?

Това се случи 2013 година на българския хип-хоп фестивал, който се проведе в София. Член може да стане всеки един хип-хоп изпълнител. Идеята и целта на тази организация е обединение, да се борим за една кауза – това е развитието на българската хип-хоп култура.Искам да благодаря на Васил Николов, Теслата, нейния учредител и председателката Мария Баева, както и на всички, които подкрепят организацията.

Една история за живота или дебютния албум на Releto

8. Какво е за теб благотворителността? Участник си и в благотворителни концерти. Какво би казал на българина като човек, какво да промени в себе си, за да бъде по-добър в бъдеще?

Това е нещо много ценно за мен и винаги съм го правил от сърце, бих искал да помогна по всякакъв начин на всеки. Бих казал да не се мисли само за себе си, а всеки път, когато може да се помага. Не губим нищо, няма нищо по-ценно от радостта в очите на хората и усмивката на лицата им.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.