Не забравяйте за ефекта на бумеранга

Бъдещето ви е подготвило прекрасен живот. Протегнете се и го вземете

16.01.2015

Днес ще обърнем внимание на една много важна идея, която ще ни е от полза да живеем по-добре. Едно от най-важните неща в живота е да даваме на другите това, което искаме да получаваме. Това твърдение е доказано през години от не един или двама. Именно затова толкова много автори споделят тази идея в книгите си: „Давай, за да ти дават“. Ако искате хората да ви признават и да уважават всичко, което правите трябва да им обърнете със същото. Уважавайте ги и им давайте нужното признание, за това което те правят. Признавайте заслугите им като не пестите сили, за да може и те да признаят вашите заслуги и да ви отдадат нужното призвание.

Давайте на другите онова, което най-много искате за себе си и не забравяйте за ефекта на бумеранга

Когато признавате успехите на другите ще спечелите съзнанието и сърцата на хората около вас, така че и те ще ви отвърнат с по-голямо признание.

Няма как да искате повече разбиране от другите, ако вие самите не ги разбирате. Няма как да искате повече лоялност от останалите, ако вие не сте лоялен човек. Няма как да искате любов, ако вие самите не давате любов. Всички тези неща са закономерностите на живота: „Давай, за да получаваш“. Не позволявайте на страховете си да ви попречат да станете велики.

Вижте още: 10 начина как да се грижите за другите в живота ви

Ако не уважавате хората около вас и те няма да ви уважават. Ако не обичaтe не ще намерите любов. Това са закономерностите на живота, които нито аз, нито вие можем да променим. Всичко, което правим се връща и на нас. Дори световно известният изпълнител Джъстин Тимбърлейк е разбрал това и има песен посветена на тази идея: „What goes around comes around”.

За да получите всичко, което животът иска да ви даде прилагайте ефекта на бумеранга и давайте на другите онова, което най-много искате да се върне при вас. Не забравяйте, че животът ви дава точно толкова, колкото и вие му давате. Ако сте пестеливи и той ще е пестелив към вас.

Започнете още днес и само гледайте какво ще стане.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването