Екипът ви е толкова добър, колкото сте Вие

Лидерът определя стандарта, до който всички могат да се издигнат

12.10.2015

Екипът е най-важното звено във всяка една организация. Без добре сплотен, отговорен и мотивиран екип, то организацията няма да се задържи на пазара за дълго. Добрите екипи се ръководят от страхотни лидери, които познават добре хората си и знаят във всеки един момент как да ги мотивират.

Вижте още: Учтивите лидери ръководят по-продуктивни екипи

Важна идея, която трябва да разберете е, че екипът никога няма да бъде по-добър отколкото сте вие, дори и да не сте ръководителят му. Вие определяте стандарта, до който всички можете да се издигнете заедно. Всеки от пръстите влияе върху силата на ръката.

Екипът ви е толкова добър, колкото сте Вие

Най-важното нещо, което всяка една организация трябва да разбере ако иска да постигне необикновени резултати е, че всичко започва от служителите, които работят в нея. Недопустимо е лидерите да се държат зле с хората, с които работят всеки ден. Като един силен и мотивиран лидер, трябва да забравите мисълта, че можете да упреквате другите. Всичко започва във вашия вътрешен свят. Няколко пъти досега съм ви споменавал, че външното лидерство започва от вътрешното съвършенство на всеки един от нас. Не можете да допринесете за изграждането на невероятно печеливша организация, докато не се посветите на целта да станете отличен човек, оттам и отличен лидер.

Екипът ви е толкова добър, колкото сте Вие

Външното лидерство започва от вътрешното съвършенство…

Онези лидери, които използват ругатни и изсипват цялата помия върху хората си трябва да се погледнат в огледалото. Тогава може би ще осъзнаят, че не са прави и ще започнат вътрешното си пречистване. Ще трябва да се научат как да се справят със собствения си гняв. Да мислят върху ограничените си представи. Ще трябва да развият характера си. Ще се наложи да отворят сърцето си, ако искат да постигнат добри резултати, да спечелят екипа си на своя страна и да бъдат отлични лидери. За някой ще се стори лесна работа, но аз не мисля така. Замислете се колко хора имат куража да променят нещо в себе си? Та всички се мислят за съвършени, което далеч не е така без никакви намерения да обиждам някой.

Вижте още: Лидерството започва от вкъщи

Колкото по-добри лидери сте, толкова по-добри резултати ще постигате в бизнеса. Ще увеличите продажбите си. Ще издигнете организацията си до величие. И да… Ако случайно съм пропуснал да го спомена, всичко започва от вас. Колкото и да не ви се вярва…

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването