Как екстремните спортове оказват влияние на здравето

Разберете

23.09.2016

Някои хора са доста по-запалени от други по екстремните спортове. Но нека си го кажем честно – тези спортове са си супер адреналин, който не е за пропускане. Лично аз имам ужас от височини, но все пак бих опитала бънджи скок, за тръпката :)) Но за нещо още по-екстремно, като скок с парашут, ммм..май не съм все още готова за това. Въпреки, че след като прочетох интересно проучване за връзката между здравето и адреналина, може би се замислям над въпроса за скока.

Как екстремните спортове оказват влияние на здравето

Адреналинът

Има една стара, но златна поговорка: “Това, което не ни убива, ни прави по-силни.”

Когато стане въпрос за екстремни спортове – не, няма да ви убият, но определено ще ви направят по-силни по много различни начини.

Налице е и доказан факт, че можете да подобрите здравето си благодарение на адреналинен спорт. Освен да получите повечко вълнение и велики моменти, може и да загубите част от теглото си; ставате по-силни, по-гъвкави, подобрявате концентрацията си … Списъкът с ползите е доста дълъг.

Защо просто не го направите, без да му мислите много?

Не ви ли се иска да счупите оковите и да се отдадете на непозната емоция? А не само да гледате как другите го правят и да си казвате – “уоу това е страхотно”. Отдайте се на мига, “полетете” свободно и оставете страховете си, осводете ума и тялото си, за да станете по-силни и независими.

A ето и какво можете да опитате за да вдигнете малко адреналина с екстремни спортове:

1.. Сандборд или казано по друг начин сноуборд, но на пясък

Пробрах това в Дубай и да ви кажа, беше много готино. Макар и да не съм карала сноуборд, не се страхувах, а искрено се забавлявах на пясъка. Не знам дали в България може да се практикува, но тръпката си заслужава, ако ви се отдаде шанс да опитате.

2.. Сноуборд

За почиталите на зимните спортове, карането на сноуборд е едно изключително забавно и предизвикателно забавление. Вдига адреналина и определено натоварва мускулите.

3.. Скейтборд

Скейтбордингът не е просто екстремен спорт, а начин на живот и цяла култура. Не всеки може да разбере това мини общество, но едно знаем – забавляват се по свой си начин и практикуват любимо занимание.

4.. Сърфиране

За любителите на морските вълни, сърфингът е сред любимите занимания. Не е много популярен на нашите ширини, но ако случайно попадне на подходящо място за да практикувате, не се колебайте!

5.. Бънджи скок

Както вече казах, навита съм да пробвам в най-скоро време. Достатъчно обезопасено е, а и адреналитът със сигурност ще скочи на макс.

Как екстремните спортове оказват влияние на здравето

Адреналин на макс

6.. Рафтинг

Тръпка, която може да бъде споделена с приятели. Чудесни условия има по река Струма. Но внимайте, ако не сте професионалисти, не правете спускането без опитен ръководител.

7.. Парапланер

Чудесен начин да “полетите” и да почуствате свободата на птиците. И отново, разчитайте на професионалист в това начинание!

8.. Скок с парашут

Едно от нещата, които не знам дали ще успея да направя. Но за смелчаците със сигурност ще е тръпка за цял живот.

И още много други екстремни спортове, които могат да ви доставят неободимата здравна доза адреналин…. Освободете съзнанието си и се отдайте на моментния адреналин!

За да сте здрави и в перфектна форма не е нужно да посещавате само скучни фитнес занимания. Разнообразете живота си с малко адреналинни спортове.

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.