Елтън Джон с трибют за Бауи

Почит към легендарния музикант

19.01.2016

След скорошната така тъжна новина за смъртта на легендарния певец, композитор, актьор и продуцент, Дейвид Бауи, който си отиде тихо, обграден от семейството си, музикалният свят все още е съкрушен. Бауи напусна този свят на 69 години, но това което остави зад гърба си ще се помни още много дълго време.

„Исках да докажа мощната сила на музиката“ – Дейвид Бауи

Елтън Джон с трибют за Бауи – почит към легендания музикант

Сър Елтън Джон изпълни една трогателна версия на песента на Дейвид „Space Oddity“, в негова памет. По време на шоуто си в театъра „The Wiltern“, в Лос Анджелис, тази седмица.

Елтън припомни как хората, които са работили заедно с Бауи по песента – Gus Dudgeon и Paul Buckmaster, са се свързали и с него и те в крайна сметка са работили и по два от албумите на Елтън Джон, „Tumbleweed“ и „Madman Across the Water“.

„Искам да благодаря на Дейвид Бауи за това!“, казва Елтън Джон.

Елтън Джон с трибют за Бауи

Снимка: www.amazon.com

Нека си припомним и някои от най-запомнящите се цитати на великия Дейвид Бауи:

„Винаги съм имал неистовата нужда да бъда нещо друго, различно от човека.“

„Славата може да вземе много интересни хора и да ги засипе с посредственост.“

„Като остарявате въпросите се свеждат до два или три. Колко дълго? И какво правя с времето, което ми остава?“

„Не знам къде отивам от тук, но обещавам, че няма да бъде скучно.“

Етикети:

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта - hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.