Естественият грим и ползите от него

Как да постигнем естествен и натурален имидж

27.03.2016

Да си гримирана, но да изглеждаш свежа и максимално естествена – това е изкуство.

Независимо от повода, поради който заставаме пред огледалото с четка за грим и палитра, това което ни води е да придадем чар и красота на външния си вид като подчертаем положителните си качества и заличим по възможно най-добрия начин недостатъците си.

Факт е, че голяма част от мъжете харесват момичетата, които имат вид на току що станали от леглото, с леко зачервени страни и небрежно разрошени коси.

Вижте още: Как да се приготвим сутрин и да сме неотразими

Друг факт е, че повечето жени се чувстват голи и в известна степен несигурни без грим.

Естественият грим: как да постигнем естествен и натурален имидж

За щастие съществува подход към грима, който е повлиян от идеята за постигане на напълно естествен натурален имидж.

За да го постигнете, изберете възможно най-близка по цвят основа за изравняване на тена на лицето, прасковен руж и червило с бежови оттенъци.

Естественият грим и ползите от него

Всяка жена иска да постигне напълно естествен натурален имидж

Червилото и молива за контур трябва да са с бледи натурални цветове като карамелено, бежово, кремаво-бежово. Тези ненатрапчиви, но ефектни цветове не само правят устните по-чувствени, но и внушават самоувереност и упование във вашия уникален личен стил. Палитрите, които трябва да притежавате, ако искате всекидневния ви грим и цялостен имидж да излъчва самочувствие и европейска изисканост са в така наречените “nude” нюанси, които носят по-скоро блясък, отколкото цвят.

Бежовите устни са предпочитани от красавици като Ким Кардашян, Бионсе, Марая Кери и Дженифър Лопес. Тези пастелни тонове подчертават естествените контури на лицето и носят специфична изразителност, която се основава на идеята, че вие сте перфектна и без прекалено много грим.

Мъжете си падат по-естествени жени

“Красиви са очите на този, който те гледа с нежност!” – Коко Шанел

Ако това ви се струва прекалено минималистично, не се лишавайте от любимата спирала и лек блясък за устни и скули. За вечерния грим заложете на по-изразителни устни или акцентирайте предимно на очите като ги подчертаете с мек молив и очна линия. В комбинация с червило „пепел от рози“ или „мръсно розово“ се доближавате до смелия парижански стил на освободено и самостоятелно градско момиче.

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP