Приключи първото издание на Code Week Varna

Но не и безплатните уроци по програмиране

18.10.2014

Този уикенд приключи първото издание на Code Week Varna. Близо 500 души се включиха в инициативата и посетиха безплатните тематични лекции в Beehive Co-working Space.

Инициативата е част от глобалния формат Europe Code Week (#codeEU), който е подкрепен от Европейската комисия. Според данните на комисията недостигът на ИТ кадри в световен мащаб е голям, а потенциалът за развитие на сектора огромен. Ако не се намери решение на този проблем на европейско и национално равнище, можем да бъдем изправени пред недостиг от 900 000 компютърни специалиста до 2020 г. Именно поради тези причини и редица други се организира седмица на програмирането, където младите хора да видят, че „програмният код не е страшен“.

За наша радост организираното във Варна събитие спечели доста последователи. Екипът на Beehive Co-working Space остава ангажиран с предприемането на мерки за справяне с недостига на квалифицирани кадри в ИТ сектора и продължава да провежда безплатни, обучителни лекции.

А поради големия интерес към  Денят на кариерата (IT Job Fair,), проведен по време на европейската седмица на програмирането във Варна, започва подготовка на второ издание на събитието, с участието на много и различни представители на ИТ сектора.

Приключи първото издание на Code Week Varna

European Code Week

Може да следите програмата на споделеното работно място във Варна (http://beehive.bg) и съвсем безплатно да посещавате провежданите курсове.

Вижте още: Димитър Данаилов за Code Week Varna

Акценти в програма на Beehive Co-working Space са следните лекции:

От 20.10.2014г., всеки понеделник, продължава курсът по “Asp.net MVC framework”

на Димитър Данаилов, CTO на 158ltd.com

24.10.2014г.,”Разликите в маркетинга – тук и там”, лектор Пламен Бързев

05.11.2014г,“Възможности за европейско финансиране. Open Days of Regions.“

21.11.2014г.,“Практическо въведение в 3D Studio Max-интериорно моделиране”

Всички лекции на Beehive Co-working Space са с вход-свободен и начален час 19:00ч.

 

 

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.