Европейците, отказали се от цивилизацията

За да живеят в унисон с природата

26.08.2014

През 2010 година, френският фотограф Antoine Bruy тръгва из Европа на автостоп без никакъв фиксиран маршрут. По време на пътуването си той среща хора, които изцяло са зарязали градския начин на живот в полза на изолиран такъв сред природата. За тях това е един по-пълноценен начин да изживяват дните си.

След като попада на няколко такива интересни хора, Bruy започва да търси и други избрали и следващи подобна житейска философия.

Европейците, отказали се от цивилизацията

Европейците, отказали се от цивилизацията за да живеят в унисон с природата

Вижте още: 10 впечатляващи снимки на животинската миграция

След 3 години обикаляне по пътищата, спящ в импровизирани къщи и общностни ферми, френският фотограф издава Scrublands („Шубраци“), документация за начина на живот. Докато всяка ситуация е различна, Bruy намира във всички тези хора нещо сходно – споделеното желание да избягат това лудо градско състезание на живот и да се отдадат на спокойно съществуване, в хармония с природата.

Европейците, отказали се от цивилизацията – галерия

Antoine Bruy публикува доста голяма част от снимките, които е направил през тези 3 години. В галерията по-долу може да разгледате част от тях.

За да продължи своето изследване и в САЩ, френският фотограф е стартирал crowd funding кампания за набиране на средства.

Още снимки може да разгледате на сайта на фотографа -> http://www.antoinebruy.com/

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.