Facebook Messenger – нововъведения

Социалната мрежа разширява услугата си

25.03.2015

От известно време се носеха слухове, че Facebook има големи планове за платформата си за съобщения Messanger. И се оказа вярно. Слуховете потвърди самият Марк Зукърбърг на конференцията F8 в Сан Франциско.

Facebook Messenger освен инструмент за разменяне на лични съобщения, разговори и изпращане на снимки, ще се превърне в огромен комуникационен хъб. Предвидените възможности са далече по-всеобхватни от началното предназначение на чат платформата.

Facebook Messenger – нововъведения, разширяващи услугата

Разработчиците вече могат да добавят бутон Messenger в различни приложения. Така съдържанието от различни платформи, като картинки и музика, може да бъде лесно изпратено на приятел в Messenger.

Вижте още: Facebook – “Запази за по-късно”

ESPN и The Weather Channel са сред 40-те приложения, които подкрепят Facebook Messenger.

Facebook Messenger - нововъведения

Снимка: abcnews.com

Facebook също така обяви и функция, наречена Messenger Business, която ще позволи на потребителите да комуникират с търговци, като им изпращат директно послание – правене на резервация, проверяване на информация за доставки.

Вижте още: 10 топ цитата на Марк Зукърбърг

Този ход на Facebook цели да привлече повече внимание към услугата Messenger, като стимулира повече платформи да използват новите бутони и съответно да носят трафик.

Как ще се възприеме този ход на Марк Зукърбърг от потребителите и от платформите-партньори, предстои да се разбере скоро.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.