Какво е Фейсбук пикселът и какво да правим с него?

Кратко ръководство как да го инсталираме на уеб сайта си

17.01.2016

Преди известно време ви запознах с основната идея на Фейсбук ремаркетинга, но за да може да приложим успешно тази страхотна стратегия, то ще трябва да вградим този код в нашия уеб сайт. Преди да видим краткото ръководство за това как да имплементираме Фейсбук пикселът, ще разберем какво точно представлява този код.

Какво представлява Фейсбук пикселът и за какво служи

Това е код, код се слага в главния програмен код на нашия сайт (HTML или WordPress), за да може да се осъществи предаване на информация към рекламния ни профил във Фейсбук.

Вижте още: Facebook превръща страниците в онлайн мол

След като инсталираме правилно кодът и даден потребител посети сайта ни, Фейсбук веднага събира информация за посетителя и отчита какво прави той на сайта – дали гледа, купува и от какво точно се интересува.

Фейсбук ремаркетинг

Как работи?

Фейсбук пикселът е средството, което ви позволява да използвате цялата нужна информация за създаването на перфектната реклама. С две думи – вашите реклами ще се показват само на хората, които вече са били на вашия сайт и най-вероятно ще купят вашите продукти – Фейсбук ремаркетинг, за който вече си поговорихме в предната статия.

Как Фейсбук пикселът ще помогне на бизнеса ни?

 1. Пикселът следи потребителите и показва какви действия извършват те, СЛЕД КАТО кликнат на рекламите;
 2. В зависимост от това каква статия, продукт или услуга са прегледали посетители на сайта ни, пикселът им показва таргетирана реклама спрямо техните интереси;
 3. Пикселът оптимизира автоматично рекламите ни без наша намеса – той събира информация от самата реклама, която сме пуснали и анализира всички характеристики и действия на потребителите спрямо нея;
 4. Предоставя конкретни статистики за разходите, които сме направили за реклама. А именно, колко точно струва всяко действие на потребителя – не само клик във Фейсбук, но и действията му на нашия сайт.

Фейсбук пикселът е аналогичен на имейл маркетингът: ако второто действие цели да събира имейлите и личните данни на хората, то Фейсбук пикселът цели да събере профилите на потребителите в социалната мрежа и да изследва техните действия в уеб сайта ни. Цялата тази информация ни е нужда за създаването на правилната фейсбук реклама и точното таргетиране, което ще увеличи приходите ни.

Как да го инсталираме?

1. Създайте Фейсбук пиксел

 • Влезте в Facebook Pixel tab в рекламния си профил във Фейсбук;
 • Натиснете: “Create a Pixel”;
 • Наименувайте вашия пиксел;
 • Приемете условията за ползване;
 • Натиснете „Create pixel”;

2. Добавете пиксела на уеб сайта си

 • Влезте в Facebook Pixel tab в рекламния си профил във Фейсбук;
 • Натиснете „Actions > View Pixel Code;
 • Маркирайте кода;
 • Натиснете дясно копче на мишката и изберете “Copy”;
 • Натиснете “Done”;
 • Отворете HTML кодът на сайта си и добавете копираното;
Какво е Фейсбук пикселът и какво да правим с него?

Структура на уеб сайт и къде да поставим кода

Важно е да поставите кода в <head> часта на вашия уеб сайт. Не се притеснявайте ако там има други скриптове, просто внимавайте да не разместите нещо.

За пълното ръководство може да посетите ТОЗИ ЛИНК

Успех!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването