Facebook превръща страниците в онлайн мол

Facebook улеснява компаниите да управляват бизнеса си в социалната мрежа

14.09.2015

Социалната мрежа ще отвори две нови секции: пазаруване и услуги, което ще позволи на компаниите да предлагат своите продукти и услуги директно от техните бизнес страници.

Шерил Сандберг (COO на Facebook) разкри подробности около последната актуализация на социалната мрежа по време на пресконференцията през изминалия вторник в централата на компанията в Менло Парк, Калифорния.

Facebook превръща страниците на компаниите в онлайн мол с нова актуализация

Социалната мрежа в момента е дом на повече от 45 милиона страници, разкри Сандберг. С промените, собствениците на бизнес страници ще могат да се възползват от две нови секции, свързани с бизнеса: търговия и услуги.

Facebook за първи път започна да тества пазаруването през юли, позволявайки на търговците да демонстрират и продават своите продукти директно от страницата си в социалната мрежа. По същия начин ще работи и секцията услуги, която е насочена към фирми, предоставящи професионални услуги към потребителите.

Новите секции са все още в тестова фаза с ограничена група от тестери, но от компанията споделиха, че съвсем скоро ще бъдат достъпни за всички.

Вижте още: Повече реални фенове във Facebook

Освен това, социалната мрежа се опитва да направи взаимодействието на хората с бизнеса много по-лесно с нови три „Call to action” бутони: „Обадете се сега“, „Изпрати съобщение“ и „За контакти“.

Тези три бутона, заедно с бутона „Дари“, който е създаден специално за организации с благотворителна цел, ще са с нов дизайн и ще са разположени на по-видно място в горната част на страницата.

„Новите функции на страниците отразяват нашето убеждение, че без значение дали сте ВиК дружество, цветарски магазин, организация с нестопанска цел или просто бранд, вашата страница трябва да съхранява информация, която хората търсят. Новите функции ще ви помогнат да комуникирате с клиентите си много по-лесно от преди“, пишат в изявления от социалната мрежа.

От Facebook завиха, че ще продължат да добавят секции за страниците и все повече “Call to action” бутони, които са от значение за бизнеса. От социалната мрежа искат да актуализират страниците до такава степен, че те да представят дружествата специализирано въз основа на вида на дейност, в който се намират.

Facebook превръща страниците в онлайн мол

Facebook добавя нови функции в бизнес страниците

От компанията заявиха, че последните актуализации ще предлагат на администраторите на страниците по-голям контрол върху това как страницата взаимодейства с клиентите си чрез Facebook. Те ще могат да създават шаблони с отговори на често задавани въпроси чрез опцията „Saved reply”, а опцията “reply privately” ще им позволява да отговарят тайно на хора, дискутиращи в публичен коментар.

Промените също биха могли да имат значителни положителни последици и за потребителите, като новата функция на виртуален асистент „M” например. Функцията е все още в начален етап на тестване, но изкуствено интелигентен помощник ще бъде в състояние да завърши незначителни задачи вместо вас, като попълване на онлайн поръчки например. Ако от Facebook успеят да интегрират този изкуствен виртуален асистент, то той би могъл да ви спести страшно много време в попълване на документация при потвърждаване или изпращане на поръчки и т.н.

Вижте още: Бързи клавишни комбинации за социалните мрежи

Определено от социалната мрежа са готови да преминат на следващото ниво, стига да успеят да интегрират всички тези иновации успешно в ядрото на Facebook.

Дали това ще стане, тепърва предстои да разберем.

Източник: mashable.com/

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването