Какво е Фейсбук ремаркетинг?

Какво представлява и как да го използваме правилно

04.01.2016

Едва ли има някой, който да не знае какво точно е фейсбук – социална мрежа с над 1.5 милиарда активни потребители. Да, точно така! 1.5 милиарда потенциални клиенти от цял свят, които са готови да изслушат вашето рекламно послание.

За да достигнете до повече хора, то ще трябва да рекламирате. А за да не давате празни пари за провалени рекламни кампании, то ще трябва да прочетете тази статия, която няма да отнеме много от вашето ценно време, но определено ще ви предостави няколко изключително полезни съвета, които ще ви спестят няколко хиляди лева за реклама. Та що е това фейсбук ремаркетинг и защо да го прилагаме – ще прочетете в редовете по-долу.

Какво е фейсбук ремаркетинг и как да го използваме правилно

Фейсбук ремаркетингът е процес, при който всички фейсбук реклами, които вие пускате се показват само на хора, които са били вече на вашия сайт и са разгледали вашите продукти или услуги.

За да приложим фейсбук ремаркетинг, то трябва да се случат следните няколко стъпки:

 1. Първото нещо, което трябва да се случи е клиентът да намери вашия сайт и да го посети;
 2.  След като посети сайта ви, той разглежда продуктите/услугите, но поради някаква неизвестна причина за вас той не купува нищо;
 3. Тук вашата ремаркетинг кампания се включва в действие. При следващото влизане на потребителя във фейсбук, той вижда директна реклама за продукта, който е разглеждал на вашия сайт, но така и не е купил. Рекламата може да бъде някаква промоция или някаква допълнена оферта, която цели да върне потребителя обратно на сайта и да закупи продукта;
 4. След като сте го убедили, че това е правилният продукт за него той се връща на сайта ви, за да го разгледа още веднъж;
 5. След като е разгледал продукта отново той предприема така желаното действие от вас: покупката.

Ако трябва да обобщим какво точно прави фейсбук ремаркетингът, то трябва да разберете, че целта е да върнете всеки посетител на сайта и той/тя да купи вашия продукт/услуга.

Фейсбук ремаркетинг

Пример за Фейсбук ремаркетинг

Питате се как тази стратегия ще ви помогне да повишите продажбите си? Лесно е:

 1. Харчите от своя бюджет само за реклами, които достигат до хора, запознати с вашия бизнес. Те са проявили интерес към някой ваш продукт или услуга, но все още не са предприели покупката му.
 2. Въпреки специфичното таргетиране, цената на рекламата е по-ниска.
 3. Ремаркетинг стратегията ви позволява да таргетирате аудитории, които са посетили различни страници от сайта ви, като им предлагате различни продукти и оферти.

Все още не сте разбрали целта на тази стратегия? Ще ви споделя още един пример, който ще ви изясни цялата стратегия и какво целим от всичко това.

 1. Пускате пост във Фейсбук;
 2. Хората посещават вашия онлайн магазин, но не купуват нищо;
 3. Връщат се обратно във Фейсбук и виждат ремаркетинг рекламата на продукта, който са разглеждали;
Как да приложим Фейсбук ремаркетинг

Как работи фейсбук ремаркетинга

От тук спестяваме пари от реклама и достигаме до потребителите, които са изявили желание да купят нещо от нашия магазин.

Вижте още: Facebook превръща страниците в онлайн мол

За да може да приложим тази стратегия успешно обаче, ще трябва да имплементираме специален код наречен пиксел в нашата уеб страница.

Вижте как да имплементирате правилно Фейсбук пикселът ->

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването