Facebook срещу нелоялната търговска практика

...за ангажиране на потребителите

07.01.2018

Марк Зъкърбърги компания обявяват война срещу нелоялната търговска практика за ангажиране на потребителите в социалната мрежа.

Facebook срещу нелоялната търговска практика за ангажиране на потребителите

Компанията обяви на 18.12.2017г., че е получила обратна връзка от потребителите, че не харесват публикации, които съдържат спам, от типа “Харесай това, ако…” ,“.  Ако си фен на рок музиката, харесай тази снимка, тагни приятел“. Тактиката била известна, като “примамка” за увеличаване на ангажираността и достигане на по-голям обхват. Целта да се заблуди алгоритъма на Facebook. Така, че считано от 18.12.2017 година, Facebook започва да понижава отделните публикации на страници, които използват “примамваща стръв”. Публикациите, които съдържат подобно съдържание ще се показват по-малко в новинарския поток.

Facebook срещу нелоялната търговска практика

Tag baisting / Comment Baiting

Освен, че през следващите седмици Facebook ще започнат да прилагат по-строги мерки към бизнес страниците, които системно и многократно използват примамваща стръв, с цел по изкуствен начин да достигнат в новинарския поток на своите последователи, ще внедрят и Page-Level – критерии за понижаване на нивото на страницата. Ще има т.нар “гратисен период”, при който ще има толеранс от страна на Facebook и ще даде шанс на бизнес страниците да се поправят.

Facebook срещу нелоялната търговска практика

Новите практики във Фейсбук

Целта е да се понижи разпространението на съдържание, което е спам, сензационно или подвеждащо.

Как ще се отрази всичко това на бизнес страниците?

Бизнес страниците, които до сега са използвали подобен тип примамка за ангажиране, ще усетят сериозен спад на достиганията.

Администраторите на бизнес страници трябва да продължат да се фокусират върху публикуването на подходящи и смислени истории, които не използват нелоялни тактики и примамки.

Гост автор: Анна Христова

Online Marketing & Social Media http://creativemarketing.bg/ 

Етикети:

За автора

Списание VIP