От Facebook искат да създадат телепорт

Творението ще е готово до 2025 година?

04.11.2015

Всички технологични маниаци по света, включително и социалната мрежа Facebook имат една мечта – машина за телепортация.

Главният технически ръководител на фирмата, Майк Шройфер сподели пред “Business Insider”, че компанията планира да изгради телепорт до 2025 година.

От Facebook искат да създадат телепорт до 2025 година

Ние от Facebook искаме да създадем устройство, което ще ви позволи да бъдете навсякъде, където пожелаете, с когото пожелаете, без значение от географските граници“, сподели още Шройфер преди срещата на върха на компанията в Дъблин Web Summit.

Макар да не става въпрос за традиционната телепортация, от Facebook искат да подобрят виртуалната реалност, като добавят физическа обратна връзка, благодарение на човешките сетива и мисълта, че сте някъде, дори да не сте физически там.

Това не е първият проект за виртуалната реалност, който се свързва със социалната мрежа, но за момента всичко си остава теоретична технология далеко от възможностите на средния потребител.

От Facebook искат да създадат телепорт

Технологията “Touch” На Oculus

Миналата година Facebook придобиха “Oculus VR”, като планират да пуснат в продажби слушалките “Oculus Rift VR” през следващата година. През юни, от “Oculus” разкриха подробности около проекта “Oculus Touch”, който отразява естествените движения на потребителя във виртуалната реалност. Сензорните контролери ви позволяват да видите ръцете си, добавяйки по-реалистично изживяване по време на самата разходка из виртуалното пространство.

Вижте още: Hendo представи следващо поколение ховърборди

Когато компанията започне да разпространява “Touch” в средата на 2016 година, устройството ще бъде придружавано от друга джаджа, наречена “Medium”. От “Oculus” го наричат „цифров шлем“, който позволява на потребителите да извайват 3D обекти, използващи контролерите на “Touch”.

Можете да го видите в действие във видеото по-долу:

През май от “Oculus” си партнираха със “Surreal Vision” – компания за компютърно зрение фокусирана върху 3D реконструкцията на сцени в реално време. Двете компании се опитват да изградят технология, която да позволи на потребителите да изградят виртуална реалност в реално време.

От “Oculus” напредват с технологията “Touch”, заедно с колегите си от “Surreal Vision”, като заедно с Facebook компаниите полагат основите за една нова виртуална среда, на която обаче им е нужна още много подобрения, за да стане достъпна за всички потребители.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването