Facebook въвежда QR кодове

Те са активни само за потребителските профили

20.04.2014

QR кодовете се приемаха с леко недоверие в началото, но с времето успяха да докажат своята полезност.

Приложението им е възможно за всякакъв вид събития, места, кампании. Често ги срещаме по билбордове и рекламни материали. Лесно и удобно, сканираш кода с телефона си и вече имаш нужната информация за фирма, заведение, локация на някое място и какво ли още не.

Въпрос на време беше и от най-използваната социална мрежа Facebook, да въведат QR кодове за потребителски профили

Facebook добави четец за QR кодове

QR четец за мобилното приложене на Facebook

Новата услуга ще е в помощ на функцията “намери приятел” (add a  friend). QR кода на потребителския профил съдържа ID код, който ще показва колко приятели сте приобщили с негова помощ.

За момента тази услуга е налична само за мобилното приложение на Facebook, не и за уеб версиите.

Вижте още: Paper – новото мобилно приложение на Facebook за iPhone

Чрез нея от мобилния си телефон можете лесно да намирате и разчитате QR кодове с помощта на вградените кодове и Reader. 

Досега QR кодовете бяха използваеми за страници в социалната мрежа, не и за профили, но сега вече и индивидуалните потребители могат да се възползват от тази услуга.

За да намерите своя код в Android и iOS приложенията на Facebook, отидете на Facebook App > Намерете QR codes таба > пишете във  “Friends” секцията > Вашият QR Code.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.