Facebook – “Запази за по-късно”

До колко е полезна новата опция, предлагана от социалната мрежа

18.01.2015

Колко ли пъти вече сме виждали и чували предвиждания от рода “Facebook спира на….”, “краят на Facebook” и какво ли още не. Според мен не само, че не му се вижда краят, ами и социалката продължава да трупа последователи, и да върви няколко крачки пред конкуренцията.

Скорошни класации дори определиха, че потребители предпочитат все повече да качват видеоклипове директно във Facebook, с което социалната мрежа конкурира и надминава видео гигантът YouTube.

Много опции, много готини функционалности, но честно казано аз съм напълно изгубена в съдържанието, което генерира feed-а ми във Facebook. Много материали, видеа, снимки,….. Почти никога не мога да намеря нещо, което съм засичала преди и съм решила да потърся сега.

Facebook обаче са решили да ми помогнат и да пуснат една много полезна опция “Запази за по-късно”.

Facebook – “Запази за по-късно”, опция подобна на wishlist-вете в онлайн магазините

Всъщност тази възможност много ми прилича на листовете с предпочитания в онлайн магазините, където си отделяш неща, които ти харесват. Аз лично ползвам тази опция доста често, особено в големи онлайн магазини.

От Mashable предоставят няколко простички инструкции за максимално полезно използване на опцията “Save for later” на Facebook.

Facebook - "Запази за по-късно"

Можете да запишете всеки пост с линк, включително и линкове към клипове, места, музика, книги, филми, телевизионни програми и събития.

За да видите запазеното съдържание отидете на началната си страница във Facebook. Ще видите раздела  “Запазени” в “Любими”, в горната лява част на страницата, под “RSS новини”.

Facebook - "Запази за по-късно"

За да изтриете нещо, което вече не ви е необходимо, минете с мишката върху елемента и натиснете “Х”-а, който се появява. Това ще изпрати съдържанието в таба “Архив”.

Facebook - "Запази за по-късно"

За мен определено опцията е полезна и ще намира все по-голямо приложение, с оглед нарастващия поток от данни.

А вие какво мислите, ще намери ли опцията приложение в ежедневието Ви?

 

Снимки: mashable.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.