Фактори за любов

Доказани и недоказани фактори..

05.11.2012

“Хората, които говорят срещу любовта са онези, които най-силно се нуждаят от нея.”
Фредерик Бегбеде

Няма човек, който да не изпита нужда от любов поне веднъж в живота си. Хората са устроени така, да дават и получават нежност. Един миг на любовно щастие, може да се превърне в необятен извор на творческо вдъхновение и целеустременост.

Но задавали ли сте си някога въпроса, какво ви е привлякло в „обекта на вашите желания“?

Фактори за любов, които ни предразполагат към нежност

Факторът целувка – както за мъжете, така и за жените едно от определящите условия за „харесване“ е именно начинът, по който се целува партньорът. Този израз на привличане може да покаже доколко силно е желанието между двамата. Прекалено страстните целувки на първа среща издават дивото желание за едно бурно изживяване, но най-вероятно без продължение. От друга страна „плахите“ целувки са знак за несигурност, което води отсрещната страна до мисълта, че нещата няма да се получат. Всъщност начинът няма значение. Важно е да докоснете устни с желание, да изразите вътрешната си емоция, по начина, по който я чувствате и няма как да не се получи „перфектната целувка“.

Вижте още: Усмивката е ключът към щастието!

Факторът симетрия – колкото и глупаво да звучи хората несъзнателно търсят в партньора „идеалните“ според тях размери. Естествено тази характеристика има различни измерения, в зависимост от индивидуалните предпочитания. Ако обърнете внимание на двойките, които виждате всекидневно, ще разберете това. Колко процента от тях си приличат по-външни белези – сходна височина, телосложение, стил? Направете този малък експеримент и сами ще се уверите във фактора „симетрия“. Разбира се не отричаме, че съществуват и голям процент изключения.

Факторът тембър на гласа – общували ли сте с някого само по телефона, без да сте се срещали никога? В такава ситуация човешкото съзнание изгражда образа според характеристиките на гласа. Научно доказано е, че жените с тънки гласчета са предпочитани от мъжете, а жените с по-плътен глас получават по-високи постове в службата. Ситуацията е подобна и при другия пол, предпочитани от жените са мъжете с плътен глас (самоуверени, находчиви,..).

Можем да изброим още редица фактори, доказани и недоказани, но какъв е смисълът. Ако истински обичате някого нищо от това няма да има значение.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.