Ferrari 488 GTB: с покрив или без?

Една много по-добра версия от Ferrari 458 Italia

12.02.2015

От доста време феновете на Ферари бяха в чудене, кой ще е наследникът на 458 Italia, но ето, че дилемата е към своя край, тъй като от Ферари обявиха новото си бижу – Ferrari 488 GTB.

Новият „звяр“ на италианския гигант е повече от обновяване на Italia 458. Това е поредната „брутално“ яка кола от Маранело, която е готова да ви изкуши с високи скорости.

Представяме ви Ferrari 488 GTB, която е пряк наследник на 458 Italia

Ferrari 488 GTB разполага с 3.9-литров битурбо двигател с мощност от 670 к.с. Противно на очакванията говорим за V8 двигател, а не за нещо друго. Конете са напълно достатъчни на новия звяр да спринтира до 100 км/ч в рамките на 3 секунди. Найс, а? След още около 5 секунди или 8,3 секунди общо вече ще забиете километражът на 200 км/ч. Максималната скорост на 488 GTB са симпатичните 330 км/ч, които са напълно достатъчни на всички фенове на високите скорости. Е, може и още, но хайде да не ставаме нагали.

Ferrari 488 GTB

Ferrari 488 GTB

Новото бижу на Ферари разполага със 7-степенна автоматична кутия, с два съединителя, а изпускателната система се отличава с нов „чист, ясен и напълно разпознаваем“ звук.

Дизайнерите на 488 GTB са се погрижили и за отворите за охлаждане, които са доста внушителни и напомнят леко на оригиналното 308 GTB. Обърнато е внимание и на предния спойлер, който е с една идея по-широк.

Вижте още: Porsche 911 Carrera GTS

Няма информация дали колата ще разполага с добре познатата версия Spider, но от X-Tomi Design си позволиха да ни покажат как би изглеждал 488 GTB без покрив. Определено е доста „яко“ за лятото, не мислите ли?

Ferrari 488 GTB кабрио от X-Tomi Design

Как би изглеждало 488 GTB без покрив

Няма да е изненада за никой, ако новият модел на Ферари последва изпитаната успешна рецепта и бъде пуснат и Spider.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването