Ferrari F12 Tour de France

Модел, посветен на френското автомобилно състезание

16.10.2015

Италианският автомобилен гигант Ferrari представи най-новия си модел – F12 Tour de France. Самото име може да ви подскаже, че автомобилът е посветен на автомобилното състезание Тур дьо Франс, където Ferrari мачкаше през 50-те и 60-те години.

От Ferrari официално представиха F12 Tour de France

От автомобилния гигант са увеличили с 40 конски сили мощността на 6.3-литровия атмосферен двигател в сравнение с базовото F12. Новото купе е и много по-леко от базовото – над 100 кг са свалени от теглото, благодарение на пълната преработка на купето и масовото внедряване на въглеродни нишки. Благодарение на всички тези промени от инженерите на Ferrari, новото F12 се превръща в най-бързия модел от серията, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.9 секунди, а от 0 до 200 км/ч за по-малко от осем секунди, което е изумителен резултат. От Ferrari твърдят, че F12 Tour De France завърта „Фиорано“ за 1:21 минути и е способна да спре от 100 км/ч за малко под 31 метра и от 200 км/ч за 121 метра.

Ferrari F12 Tour de France

Ferrari F12 TDF

Визията на автомобила също е доста подобрена сравнение с базовия модел, като може да се убедите от снимки. F12 Tour De France разполага с по-големи сплитери, аеродинамични отвори и въздуховоди, които прилепват автомобила плътно до земята.

Вижте още: Ferrari 488 Spider

Дали от Ferrari са намислили отново да възродят автомобилната надпревара Tour de France с този красив модел? Предстои да разберем какво мислят конкурентите на автомобилния гигант…

Ferrari представи новото F12

Представиха новото Ferrari F12 TDF

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването