Финалът на едно 54-часово предизвикателство

Как завърши второто издание на Startup Weekend Варна 2014

02.06.2014

Ето че и второто издание на световния формат Startup Weekend, проведен във Варна, вече е в историята на успешно преминалите събития.

54 часа усърдна работа, напрежение, нови приятелства и запознанства, моменти на радост и тъга…и всичко това подправено със състезателния дух, който се носеше из въздуха.

Не всички идеи Pitch-нати в петък вечер, успяха да съберат достатъчно точки и участници. Финалният брой на сформираните екипи беше 12. Хората съставящи тези ново стартиращи “компании”, бяха разнообразни по интереси и професии. Това допринесе за една уникална смесица от неподправена емоция във всяка една финална презентация.

По време на уикенда, организаторите се грижиха не само за пълните стомаси на отдадените на идеите си екипи, но и за разведряване на настроението им. Различни, забавни и интересни игри повдигаха духа периодично. А наградите бяха осигурени от спонсорите на събитието, както и други подпомагащи компании.

Финалът на едно 54-часово предизвикателство

победители от Startup Weekend Varna 2014

Победителите на Startup Weekend Варна 2014 – Device Web Varna

Първо място зае Device Web Varna. Проектът има разработена хардуерна и софтуерна  част,  целта му е да улесни потребителите, като предоставя възможност за контрол над умните устройства у дома, от разстояние посредством мобилно приложение. Членовете на екипа спечелиха възможност за финансиране от LaunchHub след провеждане на интервю. Второто място си поделиха два отбора YCharge и rFash.

YCharge разработват устройство, предназначено за презареждане на батериите на електромобили и платформа, чрез която потребителите да следят състоянието на своя автомобил, да получават информация  за притежателите на такива устройства и тяхната локация.

Демонстрацията им на финалната презентация беше наистина впечатляваща и те определено също заслужаваха първото място!

Награда бе предоставена от pCloud за проект разработен на тяхната платформа. pPhoto – приложение, с което директно могат да бъдат качени снимки в pCloud, без да се отнема от паметта на телефона.

Адмирации за всички екипи, които положиха неимоверни усилия и желание, за да стартират свой бизнес за 54 часа!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.