Firefox OS с отворен код за разработчици

Firefox OS е изградена на Gonk, Gecko and Gaia software layers

03.11.2013

Android и iOS са най-разпространените, използвани и обичани от потребителя мобилни операционни системи. Но според Firefox те ограничават твърде много ползвателите си. Именно поради тази причина компанията решава да изгради потребителски ориентирана операционна система, която се базира на избора и желанията на тези, които я ползват.

Firefox OS се базира на избора и желанията на потребителя

Firefox OS е изградена на Gonk, Gecko and Gaia software layers, open source, съчетаваща водещи уеб технологии. Основната разлика с другите мобилни ОС е, че Firefox OS е с отворен код за разработчици, които могат да изграждат приложения, без да се съобразяват с изискванията на app сторовете; изключително потребителски освободена – дори и не професионалисти в уеб, могат да променят приложенията според нуждите си.

Mozilla пусна своя OS - Firefox OS

Firefox OS е изградена на Gonk, Gecko and Gaia software layers

Mozilla осъзнават нуждата от премахването на ограниченията, които налагат наложилите се системи и постигат сериозен напредък в тази насока. Дебютът на системата е направен през февруари 2012, върху устройства, синхронизирани за работа с Android. А през юли 2013, Telefоnica пусна първия телефон с Firefox OS, за комерсиална употреба, в Испания. Засега отзивите са много добри. Адаптивният телефон Ви предлага екстри като: търсене на приложения по ключова дума, удобна организация на файлове и приложения, за да можете да запечатвате и после откривате лесно всеки едни важен житейски момент.

Вижте още: Adobe Creative SDK за мобилни ОС

Звучи, като една полезна джаджа, която да се адаптира към начина ни на живот. Заслужава си да й дадем шанс!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.