FoodKeeper, показва колко прясна е храната ни

FoodKeeper е иновативно приложение, което цели да намали разхищаването на храна

02.07.2015

Да речем, че имате броколи в хладилника, които седят там от три дни. Следващото нещо, което най-вероятно ще направите е да ги изхвърлите в кошчето за боклук. Статистическите проучвания показват, че повечето хора биха постъпили така, макар че броколите имат срок на годност до една седмица. Друго проучване пък показва, че над 40% от храната в САЩ се изхвърля преди крайният срок на употреба да е изтекъл.

FoodKeeper има за цел да намали разхищаването на храна с полезни съвети как да я съхраняваме правилно

Интерфейсът на FoodKeeper

Интерфейс на приложението

FoodKeeper е тук, за да помогне на онези от нас, които не са сигурни как точно да съхраняват храната си. Приложението ни съветва и как да я съхраняваме правилно, за да е максимално свежа за по-дълъг период. Иновативното приложение е създадено от Министерството на земеделието и безопасността на храните и Службата за инспекция на САЩ, като е налично и за двете мобилни операционни системи: IOS и Android. Иновативното приложение разполага с календар, който ви изпраща известия, когато определени продукти във фризера или хладилника ви са към края на срока за годност.

Приложението разполага и с помощник, който ще ви запознае с някои добри методи как да запазите храната си максимално свежа за по-дълго време преди употреба. FoodKeeper е част от голям проект, който цели да намали до минимум изхвърлянето на излишни хранителни отпадъци, като се присъединява и към друга инициатива, която цели чрез един творчески начин да трансформира хранителните отпадъци във вкусни ястия.

Вижте още: June – умната готварска печка

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването