Фрази, които ще обогатят отношенията ви

Четири простички фрази, които ще ви спестят ненужни конфронтации

19.05.2013

Няма безгрешни хора. Всички сме правили и ще правим грешки, както и сме претърпели или тепърва ще претърпим провали. Въпросът е, че не всеки би признал грешките си и винаги се опитва да прехвърли вината на другите, особено ако е шеф. Това, че сте шеф не означава, че не грешите. Бъдете честни и ще стигнете далеч! Спестете си ненужни спорове и обогатете отношенията си с вашия персонал, както и клиентите си. Изградете си доверие на респектиращ, честен и достоен лидер.

Ние, от екипа на Списание VIP, ви предлагаме няколко фрази, които ще са ви изключително полезни, когато попаднете в трудна ситуация и имате нужда да намалите напрежението. Единственото нещо, което може да загубите, е част от вашето его.

Представяме ви 4 фрази, които ще обогатят отношенията ви

1. Съжалявам – всеки греши! Чувствате съпротива, гняв и недоверие в събеседника си, защото сте направили някой гаф? Просто се извинете. Думичката “съжалявам“, ще успокои събеседника ви, ще му помогне да не е толкова напрегнат и шансовете разговорът ви да продължи по-конструктивно се увеличават драстично.

Фрази, които ще обогатят професионалните ви отношения

Всеки греши.

2. Имам нужда от помощ – приемете факта, че понякога няма да можете да се справяте с дадени ситуации сам и ще имате нужда от помощ. Великият лидер не се срамува да поиска помощ. Той е изградил армия от специалисти, които са много по-компетентни от него в дадени области.

3. Не бях прав – само силните признават своята грешка, а няма по-добър урок от грешките, които допускаме! Взимайте си поука от тях и никога не се срамувайте да кажете, че сте допуснали грешка. Стига оправдания. Загърбете неуспеха и само напред!

4. Не знамне се срамувайте да си признавате, че не знаете отговора на даден въпрос. По-добре споделете, че не сте компетентен в тази област, но ще проучите как стоят нещата, отколкото да ви досрамее да кажете, че нищо не разбирате и да „дрънкате“ пълни глупости.

Това бяха четири простички фрази, които ще ви спестят ненужни конфронтации и ще обогатят отношенията ви.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването