Не е нужно да си гений, за да имаш гениални идеи

Започнете да мислите! Не ставайте част от стадото, наречено общество

20.10.2013

Това, което е обсебило съзнанието ми в последните дни е как да направя нещо значимо, нещо което ще се помни, нещо което ще ме надживее. Не е лесно да го измислиш. Съзнанието ти се превръща в бойно поле на идеи, размисли, много “за” и “не”,.. В един момент си толкова объркан, че всичко изглежда безсмислено и без изход…

Чудиш се как другите успяват, как на тях им идват брилянтни идеи. Дали е защото са гении? Едва ли…

Всеки може да измисли нещо гениално, стига да вложи в него цялото си сърце и желание.

Не е нужно да си гений, за да имаш гениални идеи, просто вложи цялото си желание…

И точно в този момент, когато вече си се отказал да мислиш, идва прозрението. Както Нютоновата ябълка, някоя идея буквално те удря по главата. И воала – имаш гениален старт на нов бизнес.

В този аспект, примерът с компанията Apple е много подходящ. Може би на малко от вас е известно, че Стив Джобс всъщност не е бил гений на компютърните науки. Разбирал е всички ново въвеждащи се технологии (в голяма част, благодарение на работата си в Атари), но не би могъл да ги доразвие до първия Apple I, без помощта на гениалния компютърен ум – Возняк. И макар, че не той е бил производствения ум в случая, заслугите за огромната и многозначима империя – Apple, са изцяло негови.

Вижте още: Чарли Чаплин – ключовете на успеха

Негова е била идеята и за наименованието – Apple (ябълка), което далеч не е отговаряло на същността на извършваната от компанията дейност. Но години след това се превръща в олицетворение на изящен дизайн, улеснен потребителски интерфейс и изключителни характеристики.

Благодарение на перфекционизма и силно изостреният бизнес нюх, той превръща гениалността на своя приятел Возняк, в един от най-успешните бизнеси за всички времена. Той е измислил нещото, което го надживява.

Стив Джобс е успял, защо да не успее и всеки един от нас.

Започнете да мислите! Не ставайте част от стадото, наречено общество. Във всеки е заложен потенциал, който може да се разгърне до граници, които никога не сте подозирали.

Гениалността не е в това да сте първи в нещо или да измислите нещо велико. Тя може да се изразява в нещо толкова просто, като малък бизнес, предлагащ на хората полезна стойност.

Намерете това, в което сте добри, изградете си необходимите контакти, рискувайте! Паричната загуба е много по-малко зло, от доживотното съжаление за пропуснатите възможности!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.