Главните цели на SEO оптимизацията

Защо трябва да се оптимизират сайтовете?

22.10.2014

Основна цел на оптимизацията е да изкара сайта, който таргетира, на първо място в Google или най-малко на първа страница. Какво печелим от това? Когато даден потребител търси нещо по даден критерий или ключова дума, той ще попада първо на нашия сайт, ако е добре оптимизиран. От там идва и възможността да продаваме повече продукти или услуги.

Други главни цели на SEO оптимизацията:

  • Да увеличим посещенията (трафика на сайта);
  • Да увеличим репутацията на сайта и да изградим доверие в потребителите;
  • Да таргетираме по-добре потребителите и да насочваме целево сайта си към точно определените групи;

Също така е важно да отбележим, че SEO-то работи най-добре в сферата на услугите. Най-лесно се продава чрез Интернет и това твърдение се потвърждава с всеки изминал ден. Хората вече предпочитат да си плащат сметките онлайн, отколкото да чакат по гишетата с часове или пък да си поръчат дадена стока, която им излиза много по-евтина отколкото в местния Мол.

Важно е да знаем, че както всяко нещо и в SEO оптимизацията си има лесен, както и труден начин или иначе казано има White SEO и Black SEO:

White SEO – то държи на качество, trusted линкове, доверени сайтове и качествени уникални статии;

Вижте още: Търсене на ключови думи (Инфографика)

Black SEO – то не държи на нито един от критериите, който изброихме по-горе, а по скоро залага на количество. Не ви го препоръчваме, защото Google водят война именно срещу това SEO, която рано или късно ще спечелят. Не ви пожелаваме посетители от рода на панда и пингвин по вашите сайтове, затова играйте честно.

Искаме да ви представим и интересна статистика на това как работят търсачките и колко % се използват:

Google – 80-90%

Bing – 4-5%

Yahoo – 2-3%

Baidu – Китай – 70-80%

Yandex – Русия – 60-70%

Google държи изключително много на качеството и уникалността, и това е една от причините да е най-използваната търсачка. Стремете се да вървите с тях, а не против тях и няма да имате проблеми с вашия сайт.

Какви са основните цели на SEO оптимизацията

Защо е важно да сме първи в Google?

Стигаме и до така наречения паяк на търсачката Google.

Паякът на търсачката (Google bot) идва на вашия сайт, прекарва го през определени филтри с определени критерии, оценява го, записва данните в определена база от данни и изчезва. Тук идват и великите алгоритми на Google, които се променят от части от секундата, затова няма да си правим труда да ви казваме за тях, защото най-вероятно, когато публикуваме тази статия, те вече ще са претърпели промени, макар и минимални. Общо взето е жизненоважно животинката на Google да обхожда достъпно и лесно вашия сайт.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването