Гледайте позитивно на живота

Радвайте се на това, което имате!

27.12.2014

Най-лесно е да изпаднем в толкова човешката грешка и да мислим единствено за онова, което нямаме, вместо да сме благодарни за онова, което имаме. Мисля, че всички ще се съгласите с мен. Само се замислете: Колко пъти проклинаме живота, защото нямаме дадено нещо или нещата не са се развили точно така, както искаме? Бих казал безброй пъти. Такива сме хората, поне повечето от нас. А колко от нас са се замисляли и са благодарни на живота за това, което ни е дал? Пак бих казал, че не са много хората, които го правят. Сигурен съм, че в живота ви има повече хубави неща, отколкото забелязвате, но просто не им обръщате нужното внимание.

Гледайте позитивно на живота и се радвайте на това, което имате

Ще споделя с Вас какво гласи една древна персийска поговорка, като изводите от нея оставям изцяло на вас:

„Проклинах факта, че нямам обувки, докато не срещнах човек, който нямаше крака“

От тези думи не ви ли побиват тръпки? Определено този, който я е написал е бил доста добре запознат с нещата.

Замисляли ли сте се снощи колко милиони деца са си легнали гладни? Колко много хора по света вчера са загубили близки и приятели, които са обичали? Замисляли ли сте се, че някъде близо до Вас някой умира от рак или друга коварна болест? Това са неща, които се случват безброй пъти всеки ден на милиони хора.

Вижте още: 10 Инструкции за по-добър живот (1част)

Радвайте се на хубавите неща в живота и си припомнете какъв късмет имате. Повечето от нас оценяват какво са имали едва когато го загубят. Не бъдете такива, а се радвайте дори на малкото, което имате. Не живейте в миналото, нито се тревожете за бъдещето. Живейте за момента, живейте за настоящето и оценявайте всичко, което сте постигнали до сега. Винаги гледайте живота от позитивната му страна и ще бъдете щастливи.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването