11 глупави причини за раздяла

Втора част

06.07.2013

Продължаваме с втората част от класацията ни за глупави поводи за раздяла, които си измисляме, само и само да избягаме от сериозна връзка. В някои от тях, много от вас ще се припознаят, а други ще се замислят какво да правят със себе си и положението, в което се намират в момента.

Вижте втора част на 11 глупави причини за раздяла

6. Не съм готов/а да се оженя/омъжа – разбира се, че не сте готови, но кога ли пък ще сте. Фактът, че половинката ви не е на една вълна с вас, това по никакъв начин не означава, че трябва да приключите всякакви взаимоотношения. Дайте си малко време, това все пак не е за един ден, а за цял живот. А и да не е за цял живот, в 21 век сме има достатъчно добри адвокати. И все пак според мен, ако се чувствате добре с половинката си, то изчакайте колкото е нужно, за да се убедите, че сте един за друг и ще живеете щастливо както в приказките.

Вижте още: Как да избегнем рутината в брака

11 глупави причини за раздяла

Не сме готови за голямата крачка…

5. Имате различен график – понякога идва един момент на напрежение между двойките, който се изразява в разликата на графиците ви. Може би, ти работиш през вечерта, а тя е на работа сутринта. Това по никакъв начин не трябва да ви спира да бъдете с този човек. И това „ако ни е писано да сме заедно, ще сме” няма да помогне във връзката ви. Полагайте усилия, които човека до вас ще забележи. Изпращането на един романтичен или палав смс ще поддържа напрежението и страстта до следващата среща. Ако държите на половинката си ще направите всичко възможно да сте заедно, ако пък не си намерете сова, само тя ще е в състояние да угоди на прищевките ви през вечерта.

4. Той/тя не е определен стереотип човек – така, живеем в 21 век и разделението между мъжа и жената отдавна го няма. Може би смяташ, че приятелката ти трябва да ти сготви, да ти изглади ризите и да ти изпере мръсното бельо или пък приятелят ти да работи цял ден и да носи парите вкъщи, докато ти си на маникюр, педикюр и фризьор. Е, нещата съвсем не стоят така, въпреки, че още съществуват такива двойки. И все пак правило номер 1: Никой не трябва и не е длъжен да се променя, само и само да покрие очакванията ви и стила ви на живот. Ако искате перфектна домакиня, то живейте цял живот с майка си или пък си хванете богат чичко, на които да изпиете парите, но не променяйте човека до себе си, заради тези дребни неща. Все пак сте се влюбили в този човек и го харесвате по някакъв начин такъв какъвто е, защо се стремите да го промените!?

11 глупави причини за раздяла

Пеперудите в корема

3. Пеперудите ги няма – спомняте ли си първия път, когато се видяхте или когато се целунахте? Пеперудите в стомаха ви пърхаха, а тръпките ви побиваха. Да не говорим, колко сте се изчервявали само от комплимента отправен за това колко добре изглеждате. Всичко в началото, както споменахме по-горе е цветя и рози, но в един момент ежедневието ви грабва, работа и ангажименти и забравяте за романтиката във връзката си или пък тези симптоми на влюбването ви се струва, че изчезват – това не е причина да се разделите с човека до вас. Направете си връзката по-разнообразна и интересна с различни закачки и игри, които да поддържат страстта и емоцията при всяко едно действие от страна на другия.

2. Не сте щастлив/а през цялото време – избягайте от мисълта, че вашето щастие се дължи на някои друг. Връзките изискват работа и понякога те са всичко останало, но не и щастливи. Ако това е проблем за вас, то сте гледали прекалено много Disney филмчета. Правете нещата, които ви правят щастливи, но не разчитайте на половинката ви да е 24/7 часа в денонощието вашият клоун  и да ви забавлява.

Вижте още: Най-глупавите причини за раздяла (част 1)

1. Не можете да понесете всичкия товар – е, малка новина за вас скъпи дами и господа. Всеки носи със себе си някакъв багаж. Да не говорим, че някои от вас още не са имали и сериозна връзка или пък тези от вас, които са изпитали това удоволствие пазят страхове от миналото си. Всеки има някакъв вид дефект и ако очаквате връзката и половинката ви да са перфектни цял живот, то се пригответе да умрете сами.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.