Годжи бери – за хората, които работят дълго на компютър

Суперхрана богата на множество витамини и минерали

08.06.2017

Тази супер храна датира от древни времена, използвана повече от 2000 години в традиционната китайска медицина. Родината на годжи бери е Азия и расте на храст, с ярък оранжево-червен цвят, сладък и малко кисел вкус. Можете да го консумирате сурово, варено или сушено. Отделно от вкусовите качества, този супер плод е богат на витамини, минерали, фибри и антиоксиданти. Помага ви да се борите с различни заболявания, да контролирате теглото си и да подобрите храносмилането.

Годжи бери – за хората, които работят дълго на компютър

Годжи бери има нисък гликемичен индекс, което означава, че не води до увеличаване на нивата на кръвната захар. В същото време, този плод е чудесен източник на много витамини и основни аминокиселини.

С ниско съдържание на калории и високо съдържание на хранителни вещества! Чудесно!

100 грама изсушени годжи бери съдържат: Витамин С – 48.4 mg Калций – 190 mg Желязо – 608 mg Fiber – 13g Протеин – 14.3g

Годжи бери плодовете са верни помощници на вашите очи

Съдържат zeaxanthin, антиоксидант, който може да стимулира доброто здравословно състояние на очите. Според проучване, проведено в Швейцария, консумирането на 2 хранителни добавки с годжи бери в продължение на 90 дни, води до по-малко жълти отлагания под ретината (които могат да доведат до мускулна дегенерация в окото).

Сушени или свежи годжи бери плодове да изберем?

Можете да намерите годжи бери както изсушени, така и пресни. И без значение в каква форма ги купувате, винаги ги взимайте от надежден източник. И в двете си ралични форми годжи бери са здравословен вариант, но в сушен вид съдържат много малко вода и същото количество здравословни хранителни вещества, което осигурява повече витамини за тялото в по-малко количество.

Годжи бери - за хората, които работят дълго на компютър

Полезно както в сурово състояние, така и сушено

Има ли странични ефекти от онсумирането на годжи бери?

Винаги е добре да се консултирате с вашия лекар, преди да включите нещо ново в диетата си, особено ако приемате специфични лекарства. Обикновено годжи бери се считат за безопасни, но трябва да внимавате, ако имате ниска кръвна захар, използвате кръвни разтворители, имате проблеми с кръвното налягане или ако сте бременна.

Какво количество годжи бери е достатъчно?

Колко годжи бери е добре да консумирате зависи от много фактори, като възрастта и здравословното състояние. Ако имате определени здравословни проблеми, винаги първо се консултирайте с лекар. За хора без специфични здравословни усложнения препоръчителната дозировка е около 150 грама пресни и от 10 до 30 грама сушени плодове.

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.