Google Glass определя как се чувстваш!

Иновативната технология използва предната камера, за да улови емоциите ни

11.03.2014

Ново иновативно приложение за Google Glass може да прецени как се чувствате. Преценката става много бързо, а малките микрочипове, които са поставени в иновативните очила помагат на менталистите и психолозите да четат мислите ни.

Приложението може да прочита изражението на лицето без значение от гримасата и физиономията. То показва, когато някой се чувства положително, отрицателно или неутрално за нещо и може да забележи първичните и бързи реакции на лицето.

Вижте още: Гугъл лещи се справят с диабета

Така че чувствата на радост, изненада, гняв, неудовлетвореност и обърканост са сред основните, които приложението прочита.

Иновативната технология на Google Glass не спира да се развива с пълни силни

Приложение за Google Glass определя емоциите ни

Приложение за Google Glass определят как се чувстваме

Иновативната технология използва предната камера на Google Glass, за да улови емоциите, споделят от Emotion, създателите на концепцията.

Снимките направени с Google Glass се изпращат към софтуерната платформа на компанията, където се извършва емоционален анализ и тогава резултатите са изтласкани обратно към потребителя чрез екрана на Google Glass.

Google даде да се разбере, че приложението за разпознаване на лица не е създадено от техническите разработчици на компанията, а е изобретение на Emotient, което е само и единствено чрез покана и не е обвързано с гиганта. Въпреки, че се записват лицата на вашите събеседници, те са единствено и само с цел разбиране на чувствата и настроенията им. Данните са анонимни и не се съхраняват.

Вижте още: Google Glass – очила с добавена реалност

Има малко съмнение, че такова приложение може да доведе до едно ново ниво на честност и разбиране в комуникацията на определен тип отношения, но от компанията Emotient имат по-големи планове. Те се насочват в областта на търговията на дребно и здравеопазването, за да може да се получи искрено мнение на клиента към даден нов продукт или пък да се установи заболяване в ранна фаза, което е лечимо.

Успехът не е гарантиран, но със сигурност е нещо иновативно и интересно за потребителя.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.