Google Glass – очила с добавена реалност

Вие сте едни от първите, които могат да надникнат зад техническите спецификации на новото изобретение

16.04.2013

High-Tech очилата на уеб гиганта Google са най-новият продукт, който се пуска на пазара в ограничени бройки от 2000 екземпляра и струват по 1500 долара на чифт. От компанията обещават, че ежемесечно ще се стремят да ги подобряват и да отговарят на нуждите на всеки един от нас.

Представяме Google Glass – очила с добавена реалност

Очилата са с отлични спецификации като за пръв модел. Притежават 5-мегапикселова камера, с която може да заснемете готини снимки и видео клип с резолюция от 720p и 16GB характеристика на съхранение. С тях ще можете да превеждате, както и да водите видео разговори.

Вие сте едни от първите, които могат да надникнат зад техническите спецификации на новото изобретение. Както споменахме, Flash картата е с 16GB памет изцяло синхронизирана с Google, но едва 12GB от тях ще бъдат използваеми. Очилата са оборудвани със слушалки, Bluetooth и Wi-Fi връзка, въпреки че са по-стара версия и са със стандарти 802.11B/G. Има „My Glass” спътник, който ще Ви позволи да работите с Gps, Sms и с устройства от Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) или по-актуализирана операционна система на вашия смартфон, както и да теглите приложения от Play Store.

Вижте още: Google Glass определя как се чувстваш!

Очилата напълно съвпадат с формите на вашето лице и са изключително удобство, от което няма да Ви заболят очите. Адаптират се към всяко лице и имат „възглавнички” за нос в 2 броя за нашия комфорт. Компютърният екран е разположен малко над очите, с което няма да Ви попречи да изпълнявате някаква странична дейност, с която сте се заели.

Вграденият, течнокристален дисплей е с висока разделителна способност и е еквивалент на 25-инчов хай-клас екран от 8 крачки разстояние или 2.5 метра. „Умните очила” имат преобразувател за костна проводимост, с което позволяват на потребителя да чува чрез черепа, а не чрез тъпанчетата. Батерията е способна да издържа цял един ден, но разбира се ако използвате приложенията времето намалява значително. Устройството се зарежда с micro USB порт и е в комплект с кабел и захранващ адаптер.

Какво представляват Google Glass

Кейти Пери с иновативните очила

Разбира се, има още какво да се желае от очилата, тъй като гласовите команди не са доизпипани и скоростта на предаването е ниска. В масова продажба се очаква да бъдат пуснати през 2014 година, според Сергей Брин – един от основателите на Google, а сайтът е отворен за индивидуални поръчки.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.