Гугъл и Songza за вашето музикално настроение

Осигурете си перфектния саундтрак за всичко, което правите...

02.07.2014

Гугъл прояви интерес към стартиращата тепърва на пазара програма Songza, която прави музикални плейлисти за всеки миг от деня. Компанията твърди, че е в състояние да създаде плейлисти, базирани върху настроението на човека.

Вижте още: Google – Интернет за всички

Този ход на Гугъл се разглежда, като опит да укрепи своята Google Play стрийминг услуга, която е в конкуренция с Apple и Spotify.

Гугъл и Songza ще се погрижат за вашето перфектно музикално настроение

Google и Songza за вашето музикално настроение

Музикално настроение от Songza и Google

Apple направи най-големия удар тази година, когато закупи лейбъла на рапъра Dr Dre, Beats Music за 3 млрд. долара. Огромна крачка за марката Beats, която включва стрийминг музикална услуга, както и популярната линия слушалки. Beats потребителите са снабдени с услугата, която смесва автоматизирани препоръки за песен, с персонализирани плейлисти, създадени от уважавани музиканти.

В изявление, Songza заяви: “Ние не можем да мислим за по-добра компания, към която да се присъедини нашето семейство, в стремежа ни да осигурим перфектния саундтрак за всичко, което правите.”

Предполага се, че Google ще включи технологията Songza и в своя Google Play Store, но може би също и като част от предстоящата си абонаментна услуга на видео сайта YouTube.

Вижте още: Умна чаша знае какво пиете

Гугъл купува Songza

Приложение ще се погрижи вашето музикално настроение

Streaming е все по-популярен начин да слушате музика. Вместо да изтеглите и да сте собственик на една песен, програмата е свързана чрез Интернет. Някои услуги позволяват  “синхронизиране” на възпроизвеждане, за да се проведе и офлайн режим, но това изисква абонамент.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.