Гугъл лещи се справят с диабета

Революционно изобретение, което ще се бори с коварната болест

20.01.2014

Технологичният гигант ще помогне на милиони болни хора, благодарение на своите Гугъл лещи

Изминалият петък беше белязан с ново изобретение от Гугъл. Гигантът в технологиите разработва леща за око, която ще следи кръвната захар на хора болни от диабет.

От Гугъл споделят, че това ще е по-ефикасен метод за диабетиците, отколкото кръвен тест, който изисква убождане. Нека споменем, че един от всеки 19 души в цял свят страда от диабет.

Вижте още: Google Glass определя как се чувстваш!

Контактната леща е с микрочипове и сензори с „бляскави“ размери, както и с антена „по-тънка от човешки косъм“. Това е така, за да може да има постоянна връзка с личния лекар относно кръвната захар на пациента. Хардуерът е поставен между два слоя от мекия материал на контактните лещи.

От Гугъл споделят, че вече са провели множество клинични изследователски проучвания. Компанията заяви, че са в процес на търсене на производствени партньори, които да помогнат с произвеждането на продукта и пускането му на пазара.

„В момента тестваме прототипи, които могат да генерират четене веднъж в секунда. В процес на експериментиране сме и с LED светлини, които да индикират при по-високо или по-ниско ниво на глюкоза“ – заявяват от технологичния гигант.

Компанията твърди, че това ще бъде революционно изобретение, което ще се бори с диабета и ще помогне на милиони хора по света.

Гугъл лещи се справят с диабета

Как ще работи гугъл лещата?

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.