Google може още

11 съвсем различни функции на технологичния гигант

20.03.2013

Обичаме Google, всеки ден сме “заедно”, но основно го използваме за търсене. Безспорно – отлична търсачка. Какво ще кажете, обаче, за още 11 съвсем различни функции, които определено има какво да ни дадат?

Google може още: Представяме ви 11 съвсем различни функции

1. Google Scholar  – ако някога Ви се наложи да търсите научни текстове, най-добре го направете с Google Scholar. Чрез него, потребителят има достъп до всички научни трудове, от европейски и американски университети, които са публикувани в мрежата.

Google може още

Google Schloar е една от 11-те различни функции на Google

2. Encrypted.google.com – по-сигурният начин да търсите в мрежата, защото поддържа SSL протокол за сигурност. Той предпазва данните Ви, докато сърфирате. Този протокол се използва най-често в банки или сайтове за Е-търговия.

Google encrypted е една от 11-те различни функции на Google

Google encrypted

3. Schemer – социалната мрежа за интереси. Тук можеш да тагваш какво обичаш, какво искаш да направиш, къде да отидеш… и, когато го направиш, да го чекнеш като свършено. Тази мрежа те свързва с други хора със същите интереси и се поражда комуникация. За да го използвате, трябва да сте се регистрирали в Google+.

Google може още със Schemer

Нова социална мрежа от Google

Вижте още: Google maps с подводни street views

4. Google Art Project – ако обичаш изкуството, но времето или парите все не стигат, от Гугъл са помислили и за теб. Не само, че ни позволиха да се “разхождаме” навсякъде по света, а сега вече можем да разглеждаме и световноизвестни музеи и галерии. Не е ли чудесна идея!?

Вижте още: Прекарайте следващите две минути в най-известните музеи в света

Защо Google може още?

Разгледайте световните музеи от вкъщи

5. Google Mars – не само, че можете да си походите тук и там по земята, но можете и да “отскочите” до Червената планета. От гиганта са се погрижили да ни покажат всичко, което може да се види.

Google може още

От Google ни позволяват да се разходим по Марс

6. Transliterate – езикова бариера ли казахте? Е, вече я няма, поне писмената. Гугъл ни дава възможност, чрез Transliterate, да пишем каквото искаме на родния си език, а той да го преведе на индийски, например или какъвто се сетите.

Google може още с Transliterate

Google Transliterate

7. Google Moderator – това е отворен форум, в който много потребители дават мнение относно различни въпроси и ги класифицират по важност, според личното си мнение.

Google може още с Google Tasks

Отвореният форум на Google

8. Build with Chrome – ако имате деца или любовта към “Лего”, от детските години, все още е във Вас, можете да строите отново-този път виртуално. Изберете си виртуален парцел в Австралия или Нова Зеландия и строежът може да започне. Останалата част от света ще трябва малко да почака.

Google може още с Build with Chrome

Build with Chrome

9. Sound Search – вече сме виждали и използваме подобни приложения, но няма как и Google да не участва. Със Sound Search можете да проверите коя песен слушате в момента.

Google може още със Sound Search

Със Sound Search можете да проверите коя песен слушате в момента

10. Power Searching – функция, която прави обикновеното търсене необикновено. Прави са, разбира се. Ако не знаеш как се търси правилно, попадаш в бездна от информация. Power Searching предоставя различни трикове за по-ефективно търсене.

Google може още с Power Searching

Трикове за по-ефективно търсене.

11. Google Think – Сайт, показващ нещата от “кухнята”. Изявени специалисти споделят опита си, който може да вдъхнови всеки. Ако ти липсва идея или вдъхновение – “Помисли с Google”!

Google може още с Google Think

Google Think

Гост автор: Анелия Мъглева

Етикети:

За автора

Списание VIP