Google Nexus 7 – таблетът, който желаеш

От Google повишиха спецификациите и характеристиките на таблета

29.07.2013

В сряда, гигантът на интернет пространството, Гугъл, актуализира таблета – Nexus 7. Повишавайки спецификациите и характеристиките му във всички области. Евтиният 7-инчов таблет, ще бъде пуснат на пазара днес – 30 юли.

Google Nexus 7 с подобрени спецификации и характеристики на пазара от 30 юли

Гугъл не го е променил крайно и драстично, в сравнение с предишната версия. Той е приблизително със същия размер и форма, както преди, въпреки че от компанията казват, че е тесен около 6 мм, благодарение на тънко рамкиране. Гугъл и Хуго Бара споделят, че новият таблет е много по-удобен за хващане, което се дължи на тънкия и лек профил. Той ще се продава изцяло в черна версия и се характеризира със същото меко покритие, с което бе украсена и предната версия. Той се произвежда за Гугъл от Асус (Asus).

Вижте още: Google Glass – очила с добавена реалност

Google Nexus 7 с подобрени характеристики

Представиха подобреният Google Nexus 7

В новия Nexus 7 определяща черта е новият екран. Резолюцията е значително увеличена от 1280 до 1920 пиксела, което го прави цял HD екран. Процесорът на Nexus 7 също е подобрен, от двуядрен чипсет с 1.5-GHz е преминал на четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro с 2 GB оперативна памет за приложения. Новият чип почти удвоява процесорната мощ и повишава графичната производителност от четири пъти.

Google Nexus 7 с подобрен процесор

Новият Nexus 7 с подобрен процесор

Гугъл добавя стерео говорители в Nexus 7 и използва виртуален съраунд звукFraunhofer с технология за подобряване на начина на гледане на филми, други звуци и видео съдържание. Говорителите са разположени в горната и долната част, така че те осигуряват стерео ефекта, когато устройството се държи настрани в пейзажен режим. Nexus 7 вече има две камери. Предната камера е с 1,2 мегапиксела, а новата задна камера е с 5 мегапиксела. Тя не разполага със светкавица, но може да записва 1080p HD видео.

Вижте още: Android Wear – “wearable” платформата на Google

Възможностите за свързване са солидни, а батерията е добра, в продължение на девет часа в режим на възпроизвеждане на видео или 10 часа сърфиране в мрежата, според Google.

Google Nexus 7 ще излезе в три модела: 16 GB с Wi-Fi, 32 GB с Wi-Fi и 32 GB с Wi-Fi и LTE. Wi-Fi модели ще струва 229 долара за 16 GB и 269 долара за 32 GB. И двата трябваше да тръгнат в продажба от 30 юли, но нещата се случиха доста преждевременно и от петък потребителите имаха възможността да им се насладят.

От Google искат потребителите да мислят за най-новия си таблет като устройство за забавление.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.