Google пуснаха ръководство на алгоритъма за търсене

За първи път компанията публикува своите насоки за качествено търсене в наръчник от 160 страници

23.11.2015

Преди броени дни от Google за първи път публикуваха обширно ръководство и насоки за това как работи алгоритъмът за класиране на сайтовете в търсачката. Документът може да бъде свален в PDF формат. Ръководството съдържа 160 страници, насочени към подпомагането на SEO специалистите и за тяхната работа относно качественото класиране на проектите им в търсачката.

Имаше определени етапи през годините, когато неофициално изтичаха кратки документи относно алгоритъма, но този път от Google решиха официално да публикуват цялото ръководство, което ще помогне на милиони хора по света да разберат как точно се оценява качеството на търсенето в търсачката.

Пълното ръководство на алгоритъма за търсене на Google може да свалите от ТУК

Техническият мениджър на Google, Мими Ъндърууд, заяви: „Оценките от оценителите не влияят на индивидуалното класиране на сайтовете, а помагат на нас (Google) да разберем повече за нашите експерименти. Оценителите добавят своите оценки, базирани на насоки, които ние им изпращаме да следят. Тези насоки рефлектират върху това какво Google мисли, че хората искат да търсят“.

Google пуснаха ръководство на алгоритъма за търсене

Google представиха ръководство за алгоритъма за качествено търсене

Мими Ъндърууд сподели още, че от гигантската компания ще поддържат документа актуален във времето и постоянно ще опресняват промените „като търсенето и това как хората използват търсачката във времето… Както и всички промени около алгоритъма.“

Вижте още: Главните цели на SEO оптимизацията

Това определено е голямо предимство за всички SEO специалисти. Те ще могат с една идея по-добре да разберат как работи алгоритъмът и самата търсачка. Това определено ще повиши разбирането им в областта на оптимизирането на уеб сайтовете, като по този начин ще могат да насочват по-директно стратегиите си за оптимизация и да постигнат по-добри резултати в класирането на уеб сайтовете си в Google.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването