Google – Talking Shoes

Adidas и Google си партнират в иновативен проект

12.03.2013

Ето нещо, от което никога не сме предполагали, че ще имаме нужда в ежедневието си. Гигантската корпорация Google, разработи и пусна в интернет, преди броени часове новия си продукт – експеримент „Talking Shoes”. Експериментът е планиран, за да подчертае своята нова рекламна платформа, наречена „изкуство” – „копиране” – „кодекс”.

Представяме ви Google Talking Shoes

Google - Talking Shoes

Говорещите обувки на Google

В съчетание с една от най-големите фирми за спортни стоки Adidas, Google сложиха в чифт маратонки малък компютър, сензор за налягане, високоговорител и Bluetooth. Обувките могат да кажат това, което правиш или не правиш, след което предават информацията на вашия телефон, чрез Bluetooth или чрез говорителя, поставен в горната част на езика на обувката. Аман Говил – главният завеждащ представител на отдела за реклама, сподели пред ABC NEWS, че говорещите обувки, са също и средство, с което можеш да споделяш в интернет историите си.

Проектът има за цел да мотивира собственика си да се движи и спортува. Тази иновативна техника има нужда от телефон, за да функционира правилно. От екипа на Google споделят мисълта, че маратонките са в състояние да изпълняват функции, които и смартфонът Ви притежава. Резултатът от маратонките е, че те наблюдават всяко едно ваше движение, след което го изразяват с думи, чрез микрофон.

Вижте още: Google Glass определя как се чувстваш!

Така вашите обувки притежават личност, към което се стреми техническият гигант Google. За огромно наше съжаление, тези обувки не са предвидени да се пуснат на пазара, те са просто експеримент, с който Google иска да покаже част от огромната си маркетингова програма. И все пак, никога нямаше да ти е скучно с тях по време на разходка. Те са една уникална и иновативна част от Вас, която се превръща и във Ваш приятел.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.