Готови ли сте за кариерна промяна?

24.05.2016

Според едно проучване на Gallup, 87% от служителите в световен мащаб не са ангажирани по време на работа. Това е огромен процент хора, които не са отдадени на работата си. А щом не дават поне 80% от себе си за да са перфектни, значи не са 100% уверени в кариерния си избор.

А Вие, мислите ли, че сте част от тези 87%, които не са ангажирани достатъчно с работата си? Ето и кои са някои от признаците на тази “кариерна болест”:

Готови ли сте за кариерна промяна?

1. Настоящата Ви кариера не ви позволява да се съсредоточите върху приоритетите си

Какво наистина има значение за Вас? Какво всъщност искате да постигнете в живота си? Как искате да прекарате времето си? Изключително важно е да прецените какви са вашите приоритети. Запазването на най-големите Ви мечти за пенсионирането е рискован ход. Ако текущата кариера не Ви позволява да се съсредоточите в живота си върху това, което наистина има значение за вас, значи е време сериозно да обмислите възможността за промяна.

2. Завиждате на хора с други професии

Обърнете внимание на това как се чувствате, когато други хора говорят за работата си. Ако им завиждате, отбележете си на кое точно завиждате – дали е работното им време, дали са привилегиите или заплатата? Ако се хванете да мислете, “трябва да бъде хубаво …”, когато хората говорят за работата си, може би е време и за Вас да помислите за смяна на работното място.

Готови ли сте за кариерна промяна?

3. Чувствате се неспокойни

Може би сте постигнали чудесна кариера, работейки за текущата Ви компания, но чувствате, че искате да опитате нещо ново. Обърнете внимание на това свое желание, може би трябва да го последвате.

4. Всеки петък е празник

Петъците са прекрасно време от седмицата, но дали е възможно да има работа при която да не чаката само последния работен ден на седмицата? Дали е възможно в понеделник да сте също толкова щастливи, колкото и в петък? Да, има и такива професии, стига да оцелите правилното място в правилното време и най-важното да обичате това, което правите.

Осмелете се да търсите в живота си това, за което мечтаете. Дайте воля на желанията си, защото ако чакате прекалено дълго, няма има кога да намерите това, което всъщност търсите.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.