Грижа за кожата след края на лятото

Козметични съвети

21.08.2015

Колкото и да ни е мъчно да приемем фактите, месец август е към своя край, както и лятото. И лошото време тези дни все повече ни напомня, че есента ще дойде скоро.

Но няма как, колкото и да обичаме лятото, все пак е по-добре да си има обособени сезони, за да са всички доволни. А спомените за слънчевите дни ще ни топлят през цялата зима.

А и кожата е запазила милувката на слънчевите лъчи, кадифена, нежна и с лек загар, дълго навява спомена за брега.

Грижа за кожата след края на лятото – хидратация, ексфолиране и ежедневна грижа

Кожата “се чувства” добре през лятото, но щом настъпи есента, някои проблеми отново се появяват. Уплътнена от слънцето, кожата вече не позволява излизането на себум от космено-мастния фоликул. Това води до появата на малки или по-серизони несъвършенства. Проявява се прекомерно реакционно производство на себум, на което дерматолозите казват ребаунд ефект.

Как да се погрижим за кожата си след края на лятото

1. Ексфолиране и отстраняване на мъртвите клетки – тази процедура подобрява кръвообращението и стимулира процеса на обновяване на клетките.

2. Хидратация – задължително пийте повече вода, за да поддържате добре хидратирано цялото си тяло. В допълнение правете 1-2 пъти в седмицата подхранващи маски, за да поддържате блясъка на кожата си.

Грижа за кожата след края на лятото

Снимка: med-health.net

3. Ежедневна нежна грижа и почистване – не забравяйте, че сте отговорни към здравето и красотата на кожата си и ежедневната грижа е нещо задължително. Сутрин и вечер почиствайте добре лицето и използвайте щадящи продукти, предназначени за вашия тип кожа. Прекалено агресивните козметични продукти изсушават кожата, което води до ефекта свръх продукция на себум.

4. Третирайте внимателно възпалени и проблемни участъци – ако имате проблеми, като акне, е задължително да се консултирате със специалист за вида на козметичните продукти, които трябва да ползвате. Всеки проблем е строго индивидуален и трябва да се разглежда с внимание.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.