Гробницата, Йейлски университет

Едно от местата, които никога няма да посетите...

18.12.2016

От всички тайни организации, асоциирани с американските университети, няма по-известна от „Череп и кости“, чиито членове се срещат в сграда, известна като „Гробницата“. Списъкът от бивши членове включва някои от най-влиятелните хора на планетата, което дава основание на някои коментатори да квалифицират „Череп и кости“ като инкубатор на всемогъща клика.

Гробницата, която никога няма да посетите

Възможност за достъп: Достъпа е ограничен. Главна квартира на прословутото общество „Череп и кости“

Обществото е създадено през 1832 г. От Алфонсо Тафт и Уилям Хънтигтън Ръсел като Орден на черепа и костите. Неговите членове биват избирани от 1879 г. Насам с ритуал, известен като „потупването“. При тази церемония старшите членове на обществото преминават сред студентите от по-долния випуск на Йейл, събрани на моравата пред Бранфорд Колидж. Те избират петнадесет нови члена, считани за каймака на випуска си, като ги потупват по рамото. Сред известните членове на обществото са няколко президента на САЩ, както и високопоставени фигури от Уолстрийт и Вашингтон.

Мястото за срещи на „Череп и кости“ е популярно като „Гробницата“ и се намира в Ню Хейвън. То представлява импозантно здание в гръко-римски стил, без прозорци, изградено от пясъчник. Има известни спорове относно самоличността на първия му архитект, но е известно със сигурност, че първото му крило е построено през 1856 година, второто през 1903 година. През 1911 година са добавени кули от кафяв пясъчник, спасени от предназначение за събаряне сграда, проектирана от А. Дж. Дейвис. По този начин се оформил малък вътрешен двор.

Гробницата, Йейлски университет

Членове на организацията „Череп и кости“

Отсъствието на прозорци поражда резонния въпрос – какво има вътре. Съществуват сведения, че интериорът е в претрупан готически стил, а стените са окичени с портрети на изявени предишни членове, средновековни рицарски брони и скелети на хора и животни.  Твърди се, че в „Гробницата“ се пази откраднатият надгробен камък на Елиху Йейл, един от главните първи дарители на университета, чието име той носи. Друг недоказан слух е, че в „Гробницата“ се намира скелетът на вожда на апахите Джеронимо, задигнат в началото на миналия век. В една заключена стая наречена „Вътрешен храм“ се съхраняват реликви, включително документи за основаването на обществото. Говори се, че часовниците в „Гробницата“ са настроени да избързват, засилвайки чувството на изолираност от нормалния свят навън.

Вижте още: Централата за далекосъобщения на AT&T

Обгърната от твърдения за мистериозни церемонии по посвещаване на новите членове, придружени от непоклатим дух на елитарност, „Череп и кости“ изглежда е организация, която приема своята изключителност за нещо съвсем естествено.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването