Грозната истина за днешния свят

В илюстрации

11.09.2015

Изкуството изразява идеи по провокиращи мисленето и оригинални начини. Няколко картини, песни или карикатури са способни да уловят вниманието и да ни вдъхновят да предприемем действия. Илюстраторът и аниматор Steve Cutts, променя начина, по който мислим за обществото чрез изкуството си.

Грозната истина за днешния свят в запомнящи се илюстрации

Неговите творби подчертават тъжните баналности на днешния свят: корпорации превръщат работниците в зомбита; поколението на хилядолетието е пристрастено към социалните медии; хората ламтят за пари и други грозни картинки, които за съжаление съпътстват ежедневието ни .

Steve Cutts започва работата си в Лондон, като художник в Glueisobar. Неговите така брутално реално отразяващи живота илюстрации, стават изключително популярни. Може би сте ги виждали споделени от приятели. Изкуството на този човек удря право в целта, показвайки ни грозната картинка на света, в който живеем.

Днешното общество, изградено върху консумирането; непрестанно ползване на мобилни приложения и правене на “каквото е необходимо” за да се печелят пари, върви към своя гибелен край.

Грозната истина за днешния свят illustrations-ugly-world2 illustrations-ugly-world3 Грозната истина за днешния свят illustrations-ugly-world6 illustrations-ugly-world7 illustrations-ugly-world8

Снимки: Steve Cutts, stevecutts.files.wordpress.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.