Гуруто на Candy Crush – за бъдещите успешни технологии

На какво да заложим според Томи Палм

02.02.2015

Томи Палм е шведски предприемач (видео игри), който започва своята кариера в програмирането като тийнейджър през 1980 г., с помощта на Commodore 64. Той трансформира хобито си в игрално студио, наречено Jadestone през 1999 г. От тогава стартира четири компании – най-новата от които Fabrication Games,  придобита от King Digital Entertainment (компанията създала Candy Crush).

Самият Палм превръща Candy Crush Saga в мобилен хит. Играта е оценена на $ 6000,00 милиона миналата година.

Гуруто на Candy Crush, Томи Палм

Палм вече не е част от King Digital Entertainment, но не се отказва от индустрията и гледа напред в бъдещото на видео игрите. В интервю за inc.com той предсказва кои ще са бъдещите успешни технологии, на които си заслужава да се заложи.

„Едно нещо, което е супер интересно в областта на технологиите днес е колко много хора имат наистина мощни игрални конзоли в джоба си, благодарение на смартфоните.“

Гуруто на Candy Crush

Снимка: inc.com

С игри, като Candy Crush, Палм вижда един огромен сегмент от хора, които по принцип не играят игри. И това безспорно е вярно. Колко от вас не са играли Candy Crush? Малцина вероятно.

Тази част от пазара, този тип игри определено ще доминират поне за следващите няколко години.

Друга голяма възможност се крие в комбинацията на технологиите. Носими устройства (смарт часовници, например), умни домове и коли, въобще неща, които могат да взаимодействат помежду си.

„Добри дни са да бъдеш предприемач в софтуерната област. Има много възможности.“, казва още Палм.

Така че не се колебайте! Ако имате интереси в ИТ сферата, обезателно ги развийте. Поне в скоро време не се очаква в тази област да има криза, а гладът за кадри все повече се увеличава. За България специално не мисля, че има по-проспериращ сектор, който да предлага добро заплащане. Всъщност благодарение на големия брой ИТ аутсорсинг компании, безработицата сред младите хора значително намалява.

Изтоник: inc.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.