LG: Ерата на гъвкавите телефони

През четвъртото тримесечие на тази година, гигантът на пазара LG ще пусне на пазара телефон с гъвкав екран

01.05.2013

От LG започват ерата на гъвкавите телефони

През четвъртото тримесечие на тази година, гигантът на пазара LG ще пусне на пазара телефон с гъвкав екран. Това не означава разбира се, че самия телефон ще се огъне или нещо подобно, а че ще имаме шанса да видим екран, който ще се увива около ръбовете. Твърдата верига и батерията няма да позволят на самия телефон да се огъва. Samsung разработват подобен прототип, който беше показан по-рано тази година на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас.

Вижте още: LG гъвкав телевизор, който можете да навиете, като плакат

LG Electronics ще работи в тясно сътрудничество със своите дъщерни фирми Display LG в разработката на смартфона с екран OLED. Проекта тепърва започва да се разработва и тества и ако той стане готов до края на годината, LG ще застане начело дори пред Apple и Samsung.

LG: Гъвкав екран, защо не?

Започва ли ерата на гъвкавите телефони?

LG са фирма, която са разпродали близо 10,3 милиона смартфони през 2013 г. В опит да засили своите смартфон-предложения, фирмата е започнала усъвършенстване на собствената си система чипове за смартфони. Гъвкавите OLED екрани също могат да подобрят още повече конкурентоспособността на LG смартфони. Докато LG разработва гъвкави OLED дисплеи от известно време насам, това изобщо не е доказателство, че ще се случи и няма готови резултатите за развитието му до момента, за разлика от Samsung Electronics, които според официални коментари, много по-рано са започнали разработка на пазара на смартфони с огъващи се дисплеи. Миналата година LG обеща да започне масово производство на гъвкави OLED екраните през втората половина на 2013 г. Огъващите се дисплеи са почти нечупливи и естествено предоставят много възможности, когато става въпрос за създаване на иновационни форми на смартфон. Следва да се отбележи, че освен инсталирането на иновативни гъвкави дисплеи на смартфоните си, производителите трябва да гарантират, че софтуерът може да се възползвате от тази технология. Проектът е на ранен етап и ще е трудно въвеждането на гъвкавите екрани на пазара поради технологични пречки, но от LG няма да се откажат така лесно.

Вижте още: Учени от Куийнс Юнивърсити изобретиха гъвкав телефон

Ръководителят на Corning Glass Technologies, водещ производител на стъклени субстрати за смартфони, таблети и други електроники твърди, че производителите ще започнат да използват Willow гъвкаво стъкло след три години. The Willow стъклото ще се използва в някои прости продукти тази година, като например гъвкави бариери за слънчеви панели или като тънък филм зад някои сензорни панели.

Телефонът на LG ще притежава 5.5-инчов екран, четириядрен Snapdragon ОС. Това го поставя в конкуренция на Samsung Galaxy S IV и на HTC One. Samsung и LG в момента са въвлечени в съдебен спор за фалшива реклама. От LG са закупили WebOS от Hewlett-Packard в края на февруари. До този момент това е малко неясно как тази покупка ще се впише в смарт-TV и смартфон предложения на LG.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.